Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Dansk Michelin-kok skamroses for sin nye New York-restaurant

New York Times er fulde af lovord for Mads Refslunds restaurant Acme i NoHo.

Gem til liste

LÆS OGSÅ

Fik du ikke smagt maden hos den nu lukkede michelin-restaurant MR på Kultorvet i København, får du chancen igen, hvis du er på vej til New York.

Her overtog MR's ejer, kokken Mads Refslund, for få måneder siden restauranten Acme i kvarteret NoHo.

LÆS ARTIKELMadanmelderens bedste tips til restauranter i New York

Og Refslund, der var med i køkkenet hos Noma i restaurantens første måneder, laver 'Modern New York-cuisine', mener New York Times' begestrede madanmelder Pete Wells, der netop har været forbi.

Vidunderlige jordskokker
»For virkelig at finde skønheden i det velkendte, så bestil de sværtede jordskokker. De minder dig måske om skumfiduser, der har været for tæt på lejrbålet, eller - mere appetitligt - om nyopgravede trøfler. Men uanset hvad er de unægteligt underlige. Og unægteligt vidunderlige«, skriver Pete Wells blandt andet.

Restauranten Acme på adressen Great Jones Street serverede tidligere sydstatsmad, og flere af stamgæsterne har da også fået sig en overraskelse over de nye toner i køkkenet.

Ven med Noma-chefen
Men rygterne spredte sig hurtigt, blandt andet via madblogs, og de fleste er positivt overraskede over at få tatar af bison, rå rejer eller tørret pære på flis af frossen hvedegræssaft, rapporterer avisen.

LÆS ARTIKELHer er New Yorks nye gourmettrend

Det kunne lyde lidt af nyt nordisk køkken, og anmeldelsen bruger også en del spalteplads på at fortælle om Mads Refslunds venskab med Nomas chef René Redzepi og deres fælles tankegods.

Men det er ikke nordisk køkken i USA, understreger Mads Refslund.

To stjerner - og trompeter
»Det ville være tåbeligt at importere ting fra Danmark. Hele min filosofi er at fortælle historien om, hvor du er lige nu«, siger han til avisen.

Pete Wells giver Acme to ud af fire stjerner - hvilket i New York Times svarer omtrent til fem ud af seks kokkehuer i Politiken - og konstaterer, at maden er fascinerende:

»Der var ingen trompeter, da Mr. Refslund landede, men man kan høre dem nu, og de bliver højere«.

LÆS ARTIKELSpis på New Yorks mest spændende restauranter

PolitikenPlus
  • Kalenderkassen 2014 Gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Skål, stor Skål som passer til 3-lags etageren, og sættet med de 4 små skåle. Skålene kan i kraft af det klassiske udtryk bruges hver dag, uanset anledningen, dog særligt til julegodterne vil de pynte.

    Pluspris 239 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Julegave pakken 2014 Denne pakke er en oplagt gaveide til en du holder af eller til dig selv og familien - så er julegodterne i hus.

    Pluspris 489 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Tid til te Dette er en tepotte baseret på begrebet ergonomi. Håndtaget er designet til at kunne holdes i en vinkel, hvilket reducerer håndleds stress når man hælder.

    Pluspris 599 kr. Alm. pris 749 kr. Køb
  • Tapaskassen Tapas kassen er 11 lækkerier lige til at sætte på bordet. Brug den som gave eller forkæl dig selv med spændende smagsoplevelser en hyggelig aften.

    Pluspris 499 kr. Alm. pris 639 kr. Køb