Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Dansk Michelin-kok skamroses for sin nye New York-restaurant

New York Times er fulde af lovord for Mads Refslunds restaurant Acme i NoHo.

Gem til liste

LÆS OGSÅ

Fik du ikke smagt maden hos den nu lukkede michelin-restaurant MR på Kultorvet i København, får du chancen igen, hvis du er på vej til New York.

Her overtog MR's ejer, kokken Mads Refslund, for få måneder siden restauranten Acme i kvarteret NoHo.

LÆS ARTIKELMadanmelderens bedste tips til restauranter i New York

Og Refslund, der var med i køkkenet hos Noma i restaurantens første måneder, laver 'Modern New York-cuisine', mener New York Times' begestrede madanmelder Pete Wells, der netop har været forbi.

Vidunderlige jordskokker
»For virkelig at finde skønheden i det velkendte, så bestil de sværtede jordskokker. De minder dig måske om skumfiduser, der har været for tæt på lejrbålet, eller - mere appetitligt - om nyopgravede trøfler. Men uanset hvad er de unægteligt underlige. Og unægteligt vidunderlige«, skriver Pete Wells blandt andet.

Restauranten Acme på adressen Great Jones Street serverede tidligere sydstatsmad, og flere af stamgæsterne har da også fået sig en overraskelse over de nye toner i køkkenet.

Ven med Noma-chefen
Men rygterne spredte sig hurtigt, blandt andet via madblogs, og de fleste er positivt overraskede over at få tatar af bison, rå rejer eller tørret pære på flis af frossen hvedegræssaft, rapporterer avisen.

LÆS ARTIKELHer er New Yorks nye gourmettrend

Det kunne lyde lidt af nyt nordisk køkken, og anmeldelsen bruger også en del spalteplads på at fortælle om Mads Refslunds venskab med Nomas chef René Redzepi og deres fælles tankegods.

Men det er ikke nordisk køkken i USA, understreger Mads Refslund.

To stjerner - og trompeter
»Det ville være tåbeligt at importere ting fra Danmark. Hele min filosofi er at fortælle historien om, hvor du er lige nu«, siger han til avisen.

Pete Wells giver Acme to ud af fire stjerner - hvilket i New York Times svarer omtrent til fem ud af seks kokkehuer i Politiken - og konstaterer, at maden er fascinerende:

»Der var ingen trompeter, da Mr. Refslund landede, men man kan høre dem nu, og de bliver højere«.

LÆS ARTIKELSpis på New Yorks mest spændende restauranter

PolitikenPlus
  • Automatisk vaffelmaskine Perfekt tilberedning af lækre belgiske XXL- vafler med 50 % mere fylde.

    Pluspris 1.275 kr. Alm. pris 1.499 kr. Køb
  • Elkedel med karakter Elkedlen fra La Cafetière er i design og farveudvalg både klassisk og moderne.

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 999 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Opvaskesæbe Koncentreret opvaskemiddel baseret på Savon de Marseille Sæbe. Består af vegetabilsk, overadeaktive stoffer, som renser og opløser fedt effektivt.

    Pluspris 79 kr. Alm. pris 99 kr. Køb
  • Nøddeknækker Et simpelt og smart design i silikone. Den tyske designtrio Ding3000 har skabt en nøddeknækker for Normann Copenhagen, som er nytænkende i sit design. Nutcracker ligger godt i hånden og nem at bruge.

    Pluspris 249 kr. Alm. pris 300 kr. Køb