Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Dansk Michelin-kok skamroses for sin nye New York-restaurant

New York Times er fulde af lovord for Mads Refslunds restaurant Acme i NoHo.

Gem til liste

LÆS OGSÅ

Fik du ikke smagt maden hos den nu lukkede michelin-restaurant MR på Kultorvet i København, får du chancen igen, hvis du er på vej til New York.

Her overtog MR's ejer, kokken Mads Refslund, for få måneder siden restauranten Acme i kvarteret NoHo.

LÆS ARTIKELMadanmelderens bedste tips til restauranter i New York

Og Refslund, der var med i køkkenet hos Noma i restaurantens første måneder, laver 'Modern New York-cuisine', mener New York Times' begestrede madanmelder Pete Wells, der netop har været forbi.

Vidunderlige jordskokker
»For virkelig at finde skønheden i det velkendte, så bestil de sværtede jordskokker. De minder dig måske om skumfiduser, der har været for tæt på lejrbålet, eller - mere appetitligt - om nyopgravede trøfler. Men uanset hvad er de unægteligt underlige. Og unægteligt vidunderlige«, skriver Pete Wells blandt andet.

Restauranten Acme på adressen Great Jones Street serverede tidligere sydstatsmad, og flere af stamgæsterne har da også fået sig en overraskelse over de nye toner i køkkenet.

Ven med Noma-chefen
Men rygterne spredte sig hurtigt, blandt andet via madblogs, og de fleste er positivt overraskede over at få tatar af bison, rå rejer eller tørret pære på flis af frossen hvedegræssaft, rapporterer avisen.

LÆS ARTIKELHer er New Yorks nye gourmettrend

Det kunne lyde lidt af nyt nordisk køkken, og anmeldelsen bruger også en del spalteplads på at fortælle om Mads Refslunds venskab med Nomas chef René Redzepi og deres fælles tankegods.

Men det er ikke nordisk køkken i USA, understreger Mads Refslund.

To stjerner - og trompeter
»Det ville være tåbeligt at importere ting fra Danmark. Hele min filosofi er at fortælle historien om, hvor du er lige nu«, siger han til avisen.

Pete Wells giver Acme to ud af fire stjerner - hvilket i New York Times svarer omtrent til fem ud af seks kokkehuer i Politiken - og konstaterer, at maden er fascinerende:

»Der var ingen trompeter, da Mr. Refslund landede, men man kan høre dem nu, og de bliver højere«.

LÆS ARTIKELSpis på New Yorks mest spændende restauranter

PolitikenPlus
  • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

    Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
  • Dansk Frugtvin 2014 Lørdag 17. maj afholder Dansk Forum for Frugtvin den hidtil største vinsmagning på Frederiksdal Gods. Kom og smag de mest anerkendte producenter ? samt rigtig mange af morgendagens stjerner.

    Pluspris 65 kr. Alm. pris 80 kr. Køb
  • Kaffebryg Glaskande med filter af rustfrit stål fra japanske Kinto. Da kaffen brygges uden papirfilter bevares flere olier i kaffebønnerne, hvilket resulterer i en fyldigere og mere aromatisk kaffesmag.

    Pluspris 485 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb