Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Dansk Michelin-kok skamroses for sin nye New York-restaurant

New York Times er fulde af lovord for Mads Refslunds restaurant Acme i NoHo.

Gem til liste

LÆS OGSÅ

Fik du ikke smagt maden hos den nu lukkede michelin-restaurant MR på Kultorvet i København, får du chancen igen, hvis du er på vej til New York.

Her overtog MR's ejer, kokken Mads Refslund, for få måneder siden restauranten Acme i kvarteret NoHo.

LÆS ARTIKELMadanmelderens bedste tips til restauranter i New York

Og Refslund, der var med i køkkenet hos Noma i restaurantens første måneder, laver 'Modern New York-cuisine', mener New York Times' begestrede madanmelder Pete Wells, der netop har været forbi.

Vidunderlige jordskokker
»For virkelig at finde skønheden i det velkendte, så bestil de sværtede jordskokker. De minder dig måske om skumfiduser, der har været for tæt på lejrbålet, eller - mere appetitligt - om nyopgravede trøfler. Men uanset hvad er de unægteligt underlige. Og unægteligt vidunderlige«, skriver Pete Wells blandt andet.

Restauranten Acme på adressen Great Jones Street serverede tidligere sydstatsmad, og flere af stamgæsterne har da også fået sig en overraskelse over de nye toner i køkkenet.

Ven med Noma-chefen
Men rygterne spredte sig hurtigt, blandt andet via madblogs, og de fleste er positivt overraskede over at få tatar af bison, rå rejer eller tørret pære på flis af frossen hvedegræssaft, rapporterer avisen.

LÆS ARTIKELHer er New Yorks nye gourmettrend

Det kunne lyde lidt af nyt nordisk køkken, og anmeldelsen bruger også en del spalteplads på at fortælle om Mads Refslunds venskab med Nomas chef René Redzepi og deres fælles tankegods.

Men det er ikke nordisk køkken i USA, understreger Mads Refslund.

To stjerner - og trompeter
»Det ville være tåbeligt at importere ting fra Danmark. Hele min filosofi er at fortælle historien om, hvor du er lige nu«, siger han til avisen.

Pete Wells giver Acme to ud af fire stjerner - hvilket i New York Times svarer omtrent til fem ud af seks kokkehuer i Politiken - og konstaterer, at maden er fascinerende:

»Der var ingen trompeter, da Mr. Refslund landede, men man kan høre dem nu, og de bliver højere«.

LÆS ARTIKELSpis på New Yorks mest spændende restauranter

PolitikenPlus
  • 3-lags kage bagesæt Sæt til at bage flotte og professionelt udseende kager i 3-lag.

    Pluspris 219 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Pizza- og bagespatel Ultra tynd og fleksibel spatel i rustfrit stål. Kanten er skåret skrå så det er nemt at føre det ene hjørne under pizza, kage og tærter.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 199 kr. Køb
  • Grødkoger Verdens letteste grød? Fyld gryn og vand i skålen og sæt den i mikroovnen. Perfekt til havregrød, risengrød og ris ala mande. Kan også bruges til at koge ris, pastaskruer og kerner i.

    Pluspris 295 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kedel til slow-kaffe Kedlen bruges til ophældning af vand i filtre med kaffe og slow kaffe. Kanden har en svanehals, der giver dig fuld kontrol over dit vand flow, som er meget vigtigt, når du brygger slow coffe

    Pluspris 559 kr. Alm. pris 699 kr. Køb