Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Forkæl familien med hjemmelavet brunch

Invitér familie og venner til brunch i weekenden og bliv inspireret af opskrifter fra Politikens kogebog.

Gem til liste

Så er det sidste weekend, inden julen for alvor sætter ind.

Mange skal ud og klare de sidste julegaver på en marathonshoppingdag, men inden familien kaster sig ud i trængslen, bør der lades op med en dejlig brunch.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub

MAD har været i KOGEBOGEN og fundet en række gode opskrifter på nogle af de forskellige klassikere, enhver brunch bør bestå af, samt nogle alternative forslag til lækkerier først på dagen.

Yoghurt og grød
Danskerne er glade for de traditionelle morgenmadsretter, og flere af disse ryger derfor ofte - omend i luksusudgaver - på brunchbordet.

I grødkategorien kan man prøve Tina Scheftelowitz' Øllebrød med sprødt eller hendes Blåbærhavregrød med blåbær, banan og mandler - eller Christian Puglisis mindre morgenmadsagtige havregrød med æbler og torsk.

Er man mere til mælkeprodukterne, foreslår Tina Scheftelowitz den søde opskrift på Sonjas magiske morgenmad, James Price er klar med en Schweizisk mysli og Oscar Umahro eksperimenterer med Byg med yoghurt naturel og citron-vaniljemarinerede frugter.

Alt med æg
Ægget hører til på morgenbordet - men det kan være i mange forskellige udformninger.

Skal det være spejlet, giver Christian Puglisi en opskrift på Spejlæg med løg, hvidløg og ramsløg, mens Carsten Kyster vil have det på tortillabrød med svampe, baked beans, pølse og tomater.

I sammenpisket tilstand er der bud på en æggekage med bacon, skal det være kogt, kan man kombinere det med asparges og ristet toast og endelig er der den mere gastronomisk udfordrende variant i form af Eggs Benedict.

Godt med kød
Ingen brunch uden lidt svin. Eller i det mindste en eller anden form for kød.

Paul Cunningham bager kødet ind i et parti Cornish Pasty, James Price udfordrer med hjemmelavede Hvidløgspølser og Baked beans tilsat masser af bacon.

Spis brød til
Lidt hjemmebagt morgenbrød får det til at dufte i hele hytten og har betydelig mere charme, end det friskkøbte fra bageren.

Opskrifter på brød er der rigeligt af i kogebogen som eksempelvis Irske kartoffelboller, Græskar-kvædeboller og de klassiske britiske Scones.

Find flere opskrifter i guiden Bag lækre brød og boller til weekenden.

Lidt at drikke
Kaffe og juice er selvfølgeligt selvskrevet til brunchbordet, men det kan også betale sig at eksperimentere lidt.

Hvad med en frisk Blåbær- og sojashake, en Ingefærsmoothie eller et Papajashot med lime og banan?

Skal der alkohol til, kan man prøve en Southern ambrosia, Dessertdruer i sød champagne eller en Champagnecocktail med tequila og lime.

Det søde
Vi runder som vanligt af med et sødt punktum, så brunchen kan slutte med et regulært sukkerchok.

Her er pandekagerne en klassiker, man ikke kommer udenom. Prøv en russisk variant med grand manier, traditionelle med ricotta og rabarberkompot eller de klassiske Amerikanske pandekager.

Skal der eksperimenteres lidt, kan man med fordel afprøve Carsten Kysters Banantoast med Nutella, lidt hjemmelavet nøddechokopålæg eller en moderne fortolkning af Hindbærsnitten.

Find selv flere brunchopskrifter i KOGEBOGEN.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Meld dig ind i Politikens Madklub

Lyst til flere madoplevelser?

Som medlem af Politikens Madklub får du rabat på restaurantbesøg, spændende arrangementer med gastronomer samt lækkert grej, vin og delikatesser.

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb