Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Forkæl familien med hjemmelavet brunch

Invitér familie og venner til brunch i weekenden og bliv inspireret af opskrifter fra Politikens kogebog.

Gem til liste

Så er det sidste weekend, inden julen for alvor sætter ind.

Mange skal ud og klare de sidste julegaver på en marathonshoppingdag, men inden familien kaster sig ud i trængslen, bør der lades op med en dejlig brunch.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub

MAD har været i KOGEBOGEN og fundet en række gode opskrifter på nogle af de forskellige klassikere, enhver brunch bør bestå af, samt nogle alternative forslag til lækkerier først på dagen.

Yoghurt og grød
Danskerne er glade for de traditionelle morgenmadsretter, og flere af disse ryger derfor ofte - omend i luksusudgaver - på brunchbordet.

I grødkategorien kan man prøve Tina Scheftelowitz' Øllebrød med sprødt eller hendes Blåbærhavregrød med blåbær, banan og mandler - eller Christian Puglisis mindre morgenmadsagtige havregrød med æbler og torsk.

Er man mere til mælkeprodukterne, foreslår Tina Scheftelowitz den søde opskrift på Sonjas magiske morgenmad, James Price er klar med en Schweizisk mysli og Oscar Umahro eksperimenterer med Byg med yoghurt naturel og citron-vaniljemarinerede frugter.

Alt med æg
Ægget hører til på morgenbordet - men det kan være i mange forskellige udformninger.

Skal det være spejlet, giver Christian Puglisi en opskrift på Spejlæg med løg, hvidløg og ramsløg, mens Carsten Kyster vil have det på tortillabrød med svampe, baked beans, pølse og tomater.

I sammenpisket tilstand er der bud på en æggekage med bacon, skal det være kogt, kan man kombinere det med asparges og ristet toast og endelig er der den mere gastronomisk udfordrende variant i form af Eggs Benedict.

Godt med kød
Ingen brunch uden lidt svin. Eller i det mindste en eller anden form for kød.

Paul Cunningham bager kødet ind i et parti Cornish Pasty, James Price udfordrer med hjemmelavede Hvidløgspølser og Baked beans tilsat masser af bacon.

Spis brød til
Lidt hjemmebagt morgenbrød får det til at dufte i hele hytten og har betydelig mere charme, end det friskkøbte fra bageren.

Opskrifter på brød er der rigeligt af i kogebogen som eksempelvis Irske kartoffelboller, Græskar-kvædeboller og de klassiske britiske Scones.

Find flere opskrifter i guiden Bag lækre brød og boller til weekenden.

Lidt at drikke
Kaffe og juice er selvfølgeligt selvskrevet til brunchbordet, men det kan også betale sig at eksperimentere lidt.

Hvad med en frisk Blåbær- og sojashake, en Ingefærsmoothie eller et Papajashot med lime og banan?

Skal der alkohol til, kan man prøve en Southern ambrosia, Dessertdruer i sød champagne eller en Champagnecocktail med tequila og lime.

Det søde
Vi runder som vanligt af med et sødt punktum, så brunchen kan slutte med et regulært sukkerchok.

Her er pandekagerne en klassiker, man ikke kommer udenom. Prøv en russisk variant med grand manier, traditionelle med ricotta og rabarberkompot eller de klassiske Amerikanske pandekager.

Skal der eksperimenteres lidt, kan man med fordel afprøve Carsten Kysters Banantoast med Nutella, lidt hjemmelavet nøddechokopålæg eller en moderne fortolkning af Hindbærsnitten.

Find selv flere brunchopskrifter i KOGEBOGEN.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Meld dig ind i Politikens Madklub

Lyst til flere madoplevelser?

Som medlem af Politikens Madklub får du rabat på restaurantbesøg, spændende arrangementer med gastronomer samt lækkert grej, vin og delikatesser.

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb