Annonce
Annonce
Nyt om mad

Drinkguru: København har to af verdens bedste barer

Den engelske cocktailekspert Paul Wootton har to danske barer med på sin favoritliste.

Gem til liste

De to københavnske barer Ruby og Mikkeller får international opmærksomhed.

Paul Wooton, der som redaktør af det internationale Restaurant Magazine har drukket flere cocktails end gennemsnittet, har for den engelske avis The Sunday Times sammensat en liste over de 50 bedste barer i verden.

Den er domineret af London-etablissementer, men i Europa-sektionen er den københavnske bar Ruby med.

LÆSGuide: Her finder du Københavns eksklusive smugkroer

Baren, der i 2007 åbnede i en lejlighed på Nybrogade, får ros for sin særlige stemning, som ifølge Wooton er en tiltrængt afbræk fra den arrogante attitude, som konkurrerende barer kan opvise.

»Gæster slapper af i sofaer i en venlig, hjemlig atmosfære, mens de sipper fine, sæsonbetonede cocktails. Der er god musik og en helt særlig kælder, der er værd at udforske«, forklarer Wooton i artiklen.

Og så anbefaler han, at man under et besøg på Ruby bestiller en 'Meadow Mist', der indeholder Zubrowka vodka, hyldeblomste, mælkebøtte og champagne.

LÆS ARTIKELNervøs bartender sprøjtede skum på dommeren

Smag.  »For nogle er vores øl nok lidt for ekstrem«, har brygmester Mikkel Bjergsø hos Mikkeller tidligere udtalt. Men ikke for ekstrem for engelske Paul Wooton, der har baren med på sin topliste.Ølbar er også med
I underkategorien 'Best of the Rest' finder man endnu et lokalt vandingshul, nemlig ølbaren Mikkeller på Vesterbro, hvor den lokale brygmester Mikkel Bjergsø skænker mere end tyve forskellige slags øl - hvor af hovedparten skiftes ud med nye smagsvarianter hver eneste uge.

Paul Wooton roser baren for sit minimalistiske skandinaviske design og for at have noget af den bedste gourmetøl i verden.

Herhjemme sætter vi også pris på den lille kælderbeværtning. Baren har netop vundet iBYEN-prisen for 'Årets Bar'.

LÆS ARTIKELÅrets Bar har sat København på ølverdenskortet

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb