Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Her er den bedste køletaske til strandturen

Udvalget af køletasker er kvalitet og skrammel mellem hinanden. Se de bedste og de dårligste her.

Gem til liste
Vi tester

Her er den bedste køletaske til strandturen

   Sådan gjorde vi:

   Politiken synes

   Levnedsmiddeltekniker og mejerist ved Karolines Køkken hos Arla i Århus, Lone Lysdal, har testet køletasker for Lørsdagsliv.

   Hun har lagt otte liter mælk i hver køletaske, stillet dem i et 23 grader varmt lokale og tjekket temperaturen i hver taske en gang i timen i fem timer.

   Dette bruges som en indikation af tasken evne til at holde på kulden.

   Derudover har Lone Lysdal vurderet køletaskernes udformning, materiale og hvor lette de er at fylde.

   Til sidst har Lone Lysdal foretaget en helhedsvurdering, som er udgangspunktet for den samlede vurdering, hvor et tjek-tegn gives ved laveste vurdering, og seks tjek-tegn gives ved bedste vurdering

   Det skal bemærkes, at taskerne ikke har helt samme størrelse, hvilket vil give afvigelser i temperaturen. Køletasken fra Ikea er testet med 10 liter mælk end de andre, idet den er væsentligt større.

   Et tip:
   Køletasken holder bedre på kulden, jo mere den er fyldt op. Køb derfor en køletaske, der passer til dit behov.

   Skal hvidvinen, madpakken eller kildevandet holdes koldt, når turen går ud i sommervarmen, er en køletaske det oplagte valg.

   Udvalget er bredt både når det kommer til udseende og funktionalitet.

   »Formålet er jo at holde temperaturen. Det er det afgørende i denne test«, siger Lone Lysdal, der er mejerist og levnedmiddelteknikker hos Karolines køkken.

   LÆS GUIDENHer er de bedste kolde drikke

   Hun har afprøvet syv køletasker for Tjek.dk ved at lægge otte liter mælk i hver, stille dem i et 23 grader varmt lokale og tjekket temperaturen hver time.

   Bare fem grader på fem timer
   Køletasken fra Rice klarer udfordringen bedst. Mælken var til at begynde med 4,5 grader varm og selv efter fem timer, er temperaturen i kun steget 5,1 grad.

   Det spiller dog ind at tasken er temmelig lille, understreger Lone Lysdal – jo tættere pakket, jo bedre holder den på kulden.

   Derfor skal man tænke over at købe en køletaske, der passer til ens behov. Ligger varer og rasler i det ene hjørne, bliver de hurtigere varme, forklarer hun.

   Kan rumme en kasse øl
   Der har hun også puttet 10 liter mælk i kæmpekøletasken fra Ikea.

   »Lur mig, om den ikke kan indeholde en hel ølkasse«, siger Lone Lysdal.

   SE GUIDENGør dig klar til festival

   Også den stribede køletaske fra Outwell holder temperaturen under 10 grader efter fem timer. Og den er alt i alt testens bedste, vurderer Lone Lysdal.

   Kvaliteten er i top, sømmene er solide og den kan bæres på flere forskellige måder.

   Foret med PVC
   Den dufter dog ligesom flere af de andre sødt af børnebadebassin – forret er nemlig lavet af det omdiskuterede plastmateriale PVC.

   Det lægger køletaskerne fra Outwell og Jysk heller ikke skjul på. Flere andre køletasker har dog samme lugt, men oplyser ikke, hvad tasken er lavet af.

   »Når det lugter sådan, vil jeg altså gerne vide, hvad det er. Især når jeg skal bruge det til opbevaring af mad«, siger Lone Lysdal.

   En køleboks er bedre
   Endelig understreger hun, at køletasken er beregnet til kortere udflugter eller til ture, hvor bagagens størrelse er afgørende – for eksempel cykelturen.

   LÆS ARTIKLENEn picnic er den bedste date

   Ellers vil en decideret køleboks altid være et køligere valg. Ikke mindst hvis den er elektrisk eller fores med køleelementer.

   PolitikenPlus
   • Champagnekassen 6 fl. Oplev hvor godt den ægte Champagne kan smage, og hvor mange smagsnuancer den kan byde på.

    Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.774 kr. Køb
   • Vuelta Vino - bog og 10 fl. Rundtur i Spanien ? få den helt nye vinbog ?Spansk vin? og 10 udvalgte vine fra områder og producenter, der omtales i bogen. Læs og smag samtidig!

    Pluspris 1.560 kr. Alm. pris 1.840 kr. Køb
   • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
   • Cluver-kassen 12 flasker Denne kasse består af 12 kvalitetsvine fra en af Sydafrikas absolutte top-producenter, der bl.a har lavet årets hvidvin i Sydafrika.

    Pluspris 1.495 kr. Alm. pris 1.760 kr. Køb
   • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb