Yndlingsvin. Morten Wulff, billedet, lærer dig at koble dine sanseindtryk til forskellige druer på kurset i Politiken Madklub.
Foto: Per Folkver

Yndlingsvin. Morten Wulff, billedet, lærer dig at koble dine sanseindtryk til forskellige druer på kurset i Politiken Madklub.

Nyt om mad

Tag med til vinworkshop og bliv klog på endnu flere druer

Politiken Madklub arrangerer nyt kursus i vinsmagning 28. februar.

Nyt om mad

Kunne du tænke dig at få et overblik over smag, duft, substans og kvalitet i vin?

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Politiken Madklub har sammen med Morten Wulff allerede afholdt flere velbesøgte vin workshops, og nu åbner vi for en ny omgang, denne gang med nye, spændende druer.

Workshoppen er for dig, der ønsker at få endnu mere nydelse og forståelse af vinens forførende væsen.

På dette kursus, hvor der er maksimalt tyve deltagere, giver vi den nysgerrige vinentusiast et mere nuanceret forhold til vin gennem en introduktion til Det Systematiske Smagesystem.

Ingen sydvendte skråninger
Vi ønsker at føre dig ind i druernes verden, vel at mærke på dine og druernes præmisser.

Derfor styrer vi pænt uden om teoretiske facts vedrørende sydvendte skråninger og morgentåge langs Donau.

I stedet tager vi udgangspunkt i din medfødte evne til at sanse. Du skal med andre ord lære at knytte dine sanseindtryk til nogle af de aromatiske fællesnævnere, som man finder i de forskellige klassiske druesorter.

Det lyder måske temmelig avanceret, men med få og enkle teknikker er det faktisk muligt at lære at analysere alt fra en Bollinger-champagne til en argentinsk malbeck udfra den samme metode.

Højere nydelse
Kurset kræver ingen særlige forudsætninger.

LÆS

Formålet er, at du udfra nogle forholdsvis objektive smagekriterier bliver i stand til at højne din nydelse og dermed også bliver bedre i stand vil at vælge hvilke typer vin, du sætter mest pris på.

Du skal overvejende smage på vine fra verdens klassiske druer, når de udfolder sig arketypisk.

Du skal også smage på, hvordan de samme druer udfolder sig forskelligt alt efter hvor i verden, de vokser.

Der skal smages i alt ni vine af god kvalitet, der alle er produceret af enkeltdruer.

Blindsmagning uden gætteleg
Vinene bedømmes efter farve, duft og smag.

Alle vine smages blindt for at vi ikke skal lade os diktere af forudindtagede meninger - ikke fordi, der skal gættes.

Ved gennemgang af hver enkelt vin ser vi også på det område, den kommer fra.

Der serveres vand og brød under smagningen.

Små hold

Arrangementet foregår 28.02 2013 i Vega på Vesterbro, Enghavevej 40, indgang fra Rejsbygade, fra kl. 19 til ca. 22.

Billetten købes via linket herunder.

Der er kun plads til tyve deltagere på hvert kursus, så der bliver rig mulighed for at gå i dybden.

Arrangementet er for medlemmer af Politiken Madklub - du kan blive medlem via linket øverst i denne artikel.

Der er også adgang for medlemmer af Politiken Plus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce