Nyt om mad

Derfor deler koriander vandene

Måske er du genetisk kodet til ikke at kunne lide denne krydderurt fra især det asiatiske køkken.

Nyt om mad

Smagen af sæbe, støv og mug hører til de negative oplevelser, som mange mennesker forbinder med koriander.

Andre elsker krydderurten, der er synonym med asiatisk mad.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Nu har genforskere fra firmaet 23andMe i Californien fundet frem til, at der efter alt at dømme er en genetisk forklaring på, hvorfor så mange mennesker elsker at hade koriander.

9 procent kan ikke lide det
En del bidrager endda til bloggen ihatecilantro.com med alt fra små sure opstød til haikudigte.

23andMe er et amerikansk firma, som har specialiseret sig i at afdække folks arvemasse mod betaling, og forskerne spurgte næsten 25.000 mennesker om deres oplevelse af koriander.

OPSKRIFTER MED KORIANDER , , ,

9 procent af de adspurgte brød sig ikke om smagen, og da videnskabsfolkene undersøgte deres dna, fandt de fælles træk ved en række gener, som påvirker smags- og lugtesansen.

23andme.com


Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce