Foto: THOMAS BORBERG

Nyt om mad

Forkæl familien med hjemmelavet brunch

Invitér familie og venner til brunch i weekenden og bliv inspireret af opskrifter fra Politikens kogebog.

Nyt om mad

Så er det sidste weekend, inden julen for alvor sætter ind.

Mange skal ud og klare de sidste julegaver på en marathonshoppingdag, men inden familien kaster sig ud i trængslen, bør der lades op med en dejlig brunch.

MADKLUB

MAD har været i KOGEBOGEN og fundet en række gode opskrifter på nogle af de forskellige klassikere, enhver brunch bør bestå af, samt nogle alternative forslag til lækkerier først på dagen.

Yoghurt og grød
Danskerne er glade for de traditionelle morgenmadsretter, og flere af disse ryger derfor ofte - omend i luksusudgaver - på brunchbordet.

I grødkategorien kan man prøve Tina Scheftelowitz' eller hendes - eller Christian Puglisis mindre morgenmadsagtige .

Er man mere til mælkeprodukterne, foreslår Tina Scheftelowitz den søde opskrift på , James Price er klar med en og Oscar Umahro eksperimenterer med .

Alt med æg
Ægget hører til på morgenbordet - men det kan være i mange forskellige udformninger.

Skal det være spejlet, giver Christian Puglisi en opskrift på , mens Carsten Kyster vil have det på .

I sammenpisket tilstand er der bud på en , skal det være kogt, kan man kombinere det og endelig er der den mere gastronomisk udfordrende variant i form af .

Godt med kød
Ingen brunch uden lidt svin. Eller i det mindste en eller anden form for kød.

Paul Cunningham bager kødet ind i et parti , James Price udfordrer med hjemmelavede og tilsat masser af bacon.

Spis brød til
Lidt hjemmebagt morgenbrød får det til at dufte i hele hytten og har betydelig mere charme, end det friskkøbte fra bageren.

Opskrifter på brød er der rigeligt af i kogebogen som eksempelvis , og de klassiske britiske .

Find flere opskrifter i guiden .

Lidt at drikke
Kaffe og juice er selvfølgeligt selvskrevet til brunchbordet, men det kan også betale sig at eksperimentere lidt.

Hvad med en frisk , en eller et ?

Skal der alkohol til, kan man prøve en , eller en .

Det søde

Vi runder som vanligt af med et sødt punktum, så brunchen kan slutte med et regulært sukkerchok.

Her er pandekagerne en klassiker, man ikke kommer udenom. Prøv en variant med grand manier, traditionelle med eller de klassiske .

Skal der eksperimenteres lidt, kan man med fordel afprøve Carsten Kysters , lidt hjemmelavet eller en moderne fortolkning af .

Find selv flere brunchopskrifter i KOGEBOGEN.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce