Indehaveren af Konditori Antoinette har tidligere kreeret kager til blandt andre Bush Senoir og Nelson Mandela.
Foto: Birgitte Kjær

Indehaveren af Konditori Antoinette har tidligere kreeret kager til blandt andre Bush Senoir og Nelson Mandela.

Nyt om mad

Emirens konditor åbner fint kagehus

Allan Andersen er rykket fra Bahrain og St. Lucia til Pistolstræde.

Nyt om mad

George Bush Senior, Nelson Mandela og Prins Charles er blot nogle af de notabiliteter, der har sat tænderne i Allan Andersens flødeskumskager.

Han har nemlig arbejdet i Bahrain, hvor emiren ofte holdt store banketter med prominente gæster, der skulle forkæles.

»Det var nogle noget anderledes forhold, end jeg var vant til herhjemmefra«, siger Allan Andersen.

»Der var - jeg ved ikke hvor mange - forskellige paladser, som havde hver deres slags tallerkner. Og til et bryllup med 4000 mennesker var buffetterne opdelt efter gæsternes rang i forhold til brudeparret«.

Kager med volumen Efter flere år som chefkonditor på hoteller i Dubai, Bahrain og St. Lucia ud for Venezuelas kyst er Allan Andersen nu tilbage i København og har åbnet sit eget konditori, Antoinette.

Selv om han nok ikke skal lave en pompøs bryllupskage i form som en moske lige med det samme, vil han gerne fortsat plædere for store armbevægelser og kager af den fornemme slags.

Og kager er der rigeligt af på hans helt nye konditori i Pistolstræde - og af den fine slags med marcipanblomster, chokoladenet og anden pynt, der kræver tålmodigt håndværk.

Allan Andersen håber da også på, at han med kagerne i konditoriet kan vække kundernes lyst til mere, så han igen kan få lov til at kreere store temakager til bryllupper.

Opkaldt efter rokoko-trendsætter

Under krystallysekronens skær i konditoriet, kan man smage scones, croissanter, tørkager, linser og æstetiske flødeskumskreationer. Dertil hjemmelavede chokolader, kaffe på Estate-bønner og Kusmi-te med mere.

På væggene er der spejle, og det store lokale er møbleret med hvidlakerede stole med guldbetræk og hjerteformede rygge, som var man i Wien anno dazumal. Konditoriet har da også fået navn efter en østrigsk ærkehertuginde, der siden blev fransk dronning.

»Jeg har opkaldt konditoriet efter Marie-Antoinette, for hun var berømt for sine store armbevægelser og sine høje frisurer og var en trendsætter i sin tid. Og så opfordrede hun også folk til at spise kage«, forklarer Allan Andersen.

Det er i øvrigt meget bevidst, at han kun bruger den franske dronnings efternavn til konditoriet, da han ikke har kunnet opklare, om det er underlagt en form for copyright, selvom Marie-Antoinette fik hovedet hugget af i guillotinen for mere end 300 år siden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce