Krabber. København har haft Copenhagen Cooking, nu kører Food Festival i Aarhus.
Foto: Claes Bech Poulsen

Krabber. København har haft Copenhagen Cooking, nu kører Food Festival i Aarhus.

Aarhus er vært for Nordens største madfestival

Food Festival når til Århus 4.-6. september og regner med 30.000 gæster.

Nyt om mad

Der skal ikke kun være noget godt at fylde i munden. Der skal også være noget at putte mellem ørerne.

Det er ambitionen, når Nordens største madfestival, Food Festival 2015, for fjerde gang åbner i Aarhus i weekenden 4.-6. september.

»Fra starten har vi sagt, at vi ikke bare vil have nogle stande med smagsprøver. Vi vil gerne lære folk noget, så man ikke bare smager på en masse ting, men også får historien bag. For eksempel hvordan processen er, når man brygger øl eller laver ost, så vi kender vores madkultur bedre. Det er det, der gør mad til en oplevelse«, siger Anna Lund, der er festivalchef.

Food Festival regner med, at 30.000 madglæde gæster vil lægge vejen forbi i løbet af den kommende weekend. Festivalen er opdelt i 12 madområder, hvor man blandt andet kan gå på opdagelse i ’Foderbrættet’, ’Søde sager og korn’ eller ’Nordiske dråber’. Her vil producenter, kokke og madformidlere give gæsterne mulighed for selv at arbejde med råvarerne, samtidig med at de får viden med sig hjem.

Smag på sællever og rensdyr

Omdrejningspunktet for festivalen er den nordiske madkultur, og den bliver taget helt ud i yderkanterne år, når man kan opleve mad fra Færøerne og Grønland i området ’Det kolde Nord’. Blandt andet kan man smage på sorbetis, gin og øl lavet på 120.000 år gammel indlandsis. Man kan også udfordre sit syn på animalske proteiner ved at smage på sællever, spæk, rensdyr og moskuskøller.

Gennem weekenden er der rig mulighed for at lære en masse om mad gennem 88 workshops eller opleve nogle af de mange kendte kokke, der gæster festivalens scener.

En tilbagevendende tradition er DM i hotdogs, der i år afvikles søndag 6. september. En konkurrence, du kan læse mere om på politiken.dk på søndag, når den forsvarende mester Jeppe Foldager fra Alberto K. inviterer indenfor i sin træningslejr.

Herefter kan man passende tage forbi Nordiske Biergarten, hvor man også finder fristende sager fra frugtvinsproducenter, dansk whisky og mikrobryggerier.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce