Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Kornsalat med blåbær, snaps, gulerødder og estragon

Gem til liste

Tip

Jeg kan godt lide Aurions korn, da de ikke er polerede. Deres perlekorn er heller ikke så polerede som andre i handlen. Andre upolerede korn er selvfølgelig også fine. Aurions købes i helsekostbutikker.

Ingredienser

Til 3-4 pers.

150 g rugkerner, gerne fra Aurion (eller andre korn)
500 g nye gulerødder
3 spsk. hakket frisk estragon
1 lille bundt purløg
125 g blåbær

Dressing
2 spsk. snaps f.eks. Rød Aalborg
1 spsk. koldpresset rapsolie
skal af 1 øko. citron
1 1/2 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. flydende honning
salt og peber



Sådan gør du

Kog kernerne i vand uden salt, til de er møre, med ganske let bid. Hvis de får for lidt, er de for hårde og tunge, hvis de får for meget, splatter de ud, så smag jævnligt på dem til sidst. De skal koge ca. 45 minutter.

Skrub gulerødderne og snit dem fint. Bland dressingen og bland den i korn, gulerødder og blåbær, smag til.

Ved serveringen: Hak estragon og purløg, og bland i.

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb