Annonce
Annonce
Opskrifter

Hjertemuslinger

Retten er supernem og smager forrygende hver gang. Skulle du lande i Italien, så bestil denne klassiker – italienerne er verdensmestre i den.

Ingredienser

4 personer

2 kg hjertemuslinger eller blåmuslinger
500 g makaroni
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
4 dl hvidvin
1/2 bundt bredbladet persille
1-2 tørrede piri piri-chilier
salt



Sådan gør du:
Rens muslingerne godti rindende koldt vand. Fjern alle ødelagte muslinger. Du kan tjekke, om de åbne muslinger stadig er i live, ved at banke dem let ned i bordet – da skal de lukke sig, og gør de ikke det, skal de kasseres.

Kog imens makaronien i en gryde med rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisning.

Snit hvidløgsfeddene fint. Svits dem i en anden stor gryde med olivenolie.

Kom muslingerne ned i gryden, og vend godt rundt i dem i ca. 1/2 minut ved høj varme.

Tilsæt vinen, og lad den koge op i ca. 2-3 minutter med låg, indtil alle muslingerne har åbnet sig. Lav et tjek undervejs, da muslingerne ikke må få for meget varme, så bliver de hårde og seje.

Hak persillen groft, og knus chilierne let. Tilsæt persillen og chilien til muslingerne, og smag til med salt.

Anret muslingerne med makaroni i varme tallerkener.

Server med brød, ekstra olivenolie og evt. parmesan.

Del link