Annonce
Annonce
Opskrifter

Æblekage med kanel og mandler

Ingredienser

1 stang vanilje
4 æg
200 g sukker
2 dl vindruekerneolie
200 g mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
100 g hakkede lyse rosiner
100 g fint hakkede mandler
2 æbler (de syrligt-søde giver den bedste smag)
Et drys flormelis til den bagte kage



Eftermiddagens gode kop kaffe kalder med høj og inderlig tone på noget sødt.

Kaffen og kagen er uadskillelige - deres kompagniskab er af ganske særlig art. De gør os yderst godt, os kagetilhængere, hvis søde tand ofte fører an, når der er kager, der smager.

Bagerens kager kan til tider gå an, men den hjemmebagte version er absolut at fortrække.

Sådan gør du
Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud. Anvend dem til æggemassen og stik vaniljestængerne ned i et sylteglas med sukker til senere brug.

Æg, sukker og vanilje piskes til hvidt skum. Vindruekerneolien røres i æggemassen. Melet blandes med bagepulver, kanel og røres i dejen. De hakkede lyse rosiner samt finthakkede mandler tilsættes. Æblerne deles i kvarte, og kernehuset fjernes. De kvarte æblestykker skæres i tynde skiver og vendes i dejen.

En springform smøres med lidt smør, og dejen hældes i formen. Kagen bages ved 185 grader i 45 minutter.

Æblekagen drysses med flormelis og spises lun med flødeskum.

Hvis man er æbleglad, så er lidt æblemos kogt med vanilje herligt som ekstra tilbehør.

Del link