Annonce
Annonce
Opskrifter

Mos af søde kartofler


Ingredienser

Til 5-6 personer som tilbehør
1 kg søde kartofler, skrubbet og skåret i grove tern
2 fed hvidløg, knuste
2-3 dl vand
9-10 dråber fishsauce
2 kviste frisk timian, pillet og bladene grofthakket
1 kvist frisk rosmarin, pillet og bladene grofthakket
¼ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. reven muskatnød
½ tsk. stødt kanel
fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
ekstra jomfruolivenolie efter smag og behag
hav- eller stensalt
friskkværnet sort peber



Brune kartofler smager godt, denne her mos af søde kartofler og krydderier smager endnu bedre.

Og så er den noget blidere ved både fordøjelse og blodsukker. Spis kartoffelmosen til al den gode julemad, du overhovedet kan komme på.

Sådan gør du
Kom søde kartofler, hvidløg, vand, fishsauce, timian, rosmarin, vanilje, muskatnød og kanel i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det hele simre, indtil de søde kartofler er helt møre og falder fra hinanden. Det tager 20-30 minutter. Husk at røre, så det ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand om nødvendigt.

Mos kartoflerne med grydeskeen – de skal være så møre, du kan gøre det – og rør appelsinsaft samt -skræl i den grove kartoffelmos. Smag til med olivenolie, salt og peber.

Del link