Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Mos af søde kartofler


Gem til liste

Ingredienser

Til 5-6 personer som tilbehør
1 kg søde kartofler, skrubbet og skåret i grove tern
2 fed hvidløg, knuste
2-3 dl vand
9-10 dråber fishsauce
2 kviste frisk timian, pillet og bladene grofthakket
1 kvist frisk rosmarin, pillet og bladene grofthakket
¼ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. reven muskatnød
½ tsk. stødt kanel
fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
ekstra jomfruolivenolie efter smag og behag
hav- eller stensalt
friskkværnet sort peber



Brune kartofler smager godt, denne her mos af søde kartofler og krydderier smager endnu bedre.

Og så er den noget blidere ved både fordøjelse og blodsukker. Spis kartoffelmosen til al den gode julemad, du overhovedet kan komme på.

Sådan gør du
Kom søde kartofler, hvidløg, vand, fishsauce, timian, rosmarin, vanilje, muskatnød og kanel i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det hele simre, indtil de søde kartofler er helt møre og falder fra hinanden. Det tager 20-30 minutter. Husk at røre, så det ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand om nødvendigt.

Mos kartoflerne med grydeskeen – de skal være så møre, du kan gøre det – og rør appelsinsaft samt -skræl i den grove kartoffelmos. Smag til med olivenolie, salt og peber.

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb