Annonce
Annonce
Opskrifter

Chicken Tikka

Ingredienser

Til 6 personer
1 kg kyllingebryst

Marinade
2½ dl drænet jerseyyoghurt, fra Thise Mejeri
2 spsk. garam masala
6 fed hvidløg
5 cm ingefær
tørret eller frisk chili efter smag
5 tsk. ristet, knust spidskommen
5 tsk. ristet, knust korianderfrø
2 tsk. sort salt
½ tsk. gurkemeje
1 spsk. anisfrø
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sandeltræ




Simpelthen kyllingespyd, perfekte til at grille.

Tikka farves røde ligesom tandoorikylling, nu om dage med rød madsminke. Hvis man vil have dem røde, bruges traditionelt krydderiet sandeltræ.

Sådan gør du

Rist korianderfrø og spidskommen hver for sig, til det dufter. Stød i morter eller krydderikværn. Tag målene af de knuste frø. Knus resten af krydderierne fint.

Der er så stor forskel på chili, at man ikke kan give ordentlige mål. Prøv med lidt først, hvis du ikke kender din chili. Bland marinaden og vend kyllingestykkerne i den. Film og køl i mindst 6 timer.

Stik kødet på spyd, der har ligget i vand i en times tid først. Grill, til de er akkurat gennemstegte, enten over trækul eller på grillpande. Anret dem på et bjerg af frisk mynte og koriander.

Spis med masser af friskt grønt, en skål frisk yoghurt og bløde indiske naanbrød.

Del link