Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Chicken Tikka

Gem til liste

Ingredienser

Til 6 personer
1 kg kyllingebryst

Marinade
2½ dl drænet jerseyyoghurt, fra Thise Mejeri
2 spsk. garam masala
6 fed hvidløg
5 cm ingefær
tørret eller frisk chili efter smag
5 tsk. ristet, knust spidskommen
5 tsk. ristet, knust korianderfrø
2 tsk. sort salt
½ tsk. gurkemeje
1 spsk. anisfrø
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sandeltræ




Simpelthen kyllingespyd, perfekte til at grille.

Tikka farves røde ligesom tandoorikylling, nu om dage med rød madsminke. Hvis man vil have dem røde, bruges traditionelt krydderiet sandeltræ.

Sådan gør du

Rist korianderfrø og spidskommen hver for sig, til det dufter. Stød i morter eller krydderikværn. Tag målene af de knuste frø. Knus resten af krydderierne fint.

Der er så stor forskel på chili, at man ikke kan give ordentlige mål. Prøv med lidt først, hvis du ikke kender din chili. Bland marinaden og vend kyllingestykkerne i den. Film og køl i mindst 6 timer.

Stik kødet på spyd, der har ligget i vand i en times tid først. Grill, til de er akkurat gennemstegte, enten over trækul eller på grillpande. Anret dem på et bjerg af frisk mynte og koriander.

Spis med masser af friskt grønt, en skål frisk yoghurt og bløde indiske naanbrød.

PolitikenPlus
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Smageteknik - Del 1 og 2 Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

    Pluspris fra 395 kr. Alm. pris fra 550 kr. Køb
  • Forstå vinene fra Spanien Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

    Pluspris 395 kr. Alm. pris 550 kr. Køb
  • DM i saft og juice Søndag den 7. september forvandles Politikens Hus for en enkelt dag til Danmarks største saftpresningskonkurrence, når Wilfa og Aarstiderne går sammen om at finde danmarksmesteren i saft.

    Pluspris 30 kr. Alm. pris 40 kr. Køb