Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Chicken Tikka

Gem til liste

Ingredienser

Til 6 personer
1 kg kyllingebryst

Marinade
2½ dl drænet jerseyyoghurt, fra Thise Mejeri
2 spsk. garam masala
6 fed hvidløg
5 cm ingefær
tørret eller frisk chili efter smag
5 tsk. ristet, knust spidskommen
5 tsk. ristet, knust korianderfrø
2 tsk. sort salt
½ tsk. gurkemeje
1 spsk. anisfrø
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sandeltræ




Simpelthen kyllingespyd, perfekte til at grille.

Tikka farves røde ligesom tandoorikylling, nu om dage med rød madsminke. Hvis man vil have dem røde, bruges traditionelt krydderiet sandeltræ.

Sådan gør du

Rist korianderfrø og spidskommen hver for sig, til det dufter. Stød i morter eller krydderikværn. Tag målene af de knuste frø. Knus resten af krydderierne fint.

Der er så stor forskel på chili, at man ikke kan give ordentlige mål. Prøv med lidt først, hvis du ikke kender din chili. Bland marinaden og vend kyllingestykkerne i den. Film og køl i mindst 6 timer.

Stik kødet på spyd, der har ligget i vand i en times tid først. Grill, til de er akkurat gennemstegte, enten over trækul eller på grillpande. Anret dem på et bjerg af frisk mynte og koriander.

Spis med masser af friskt grønt, en skål frisk yoghurt og bløde indiske naanbrød.

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb