Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Ingers æbletrifli

Gem til liste
Foto: Anders Schønnemann.

Foto: Anders Schønnemann.

Test: Ingers æbletrifli

fakta

4 personer

4-6 dl æblekompot (se opskrift)
4 dl triflicreme (se opskrift)
12-16 makroner
1 dl sherr
2 dl piskefløde

Æblekompot
4 danske æbler, ingridmarie eller belle de boskoop
1/2 vaniljestang
1/2 usprøjtet citron
40 g sukker
2-3 spsk. vand

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2 1/2 dl sødmælk

Inger, 84 år

Oldemor, mormor og mor. Har boet i huset siden 1945, hvor hendes mand købte huset.

Inger har valgt æbletrifli, som får hende til at tænke tilbage på sin barndom på Fyn, og fordi hendes mand satte stor pris på den, og hun ved, at børn, børnebørn og oldebørn stadig gør det.

Sådan gør du

Æblekompot
Skær æbler, og skær dem i kvarter, frigør for kernehus.

Skær æblerne ud i grove tern, og kom dem op i en gryde.

Tilsæt sukker, saft og fintrevet skal fra citron samt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele op til æblerne.

Kog æblerne under låg i ca. 5-7 min., så de falder sammen og kompotterer.

Sørg for, at de ikke koger for længe, så der stadig er bid i æblestykkerne.

Tag gryden af varmen, og køl æblekompotten ned.

Creme
Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde, og rør godt sammen.

Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundigt piskning.

Lad cremen koge igennem 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød.

Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål, sæt cremen på køl, og lad den køle helt ned.

Trifli
Kom en hel makron i bunden af et lille glas, stænk den med lidt sherry.

Kom en skefuld æblekompot i glasset og herefter lidt creme.

Gentag dette, indtil der ikke er mere kompot og creme tilbage.

Slut af med let pisket fløde på toppen og lidt knust makron. Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden den serveres, så den lige ’sætter’ sig.

Triflien kan sagtens laves med andre frugter eller bær. F.eks. stikkelsbær, blommer, brombær og kvæder.

Denne artikel er en del af opskriftserien "Livretter i fire generationer"
Se flere opskrifter her:

Ingas pizza

Caspars culotte

Annes frikadeller

PolitikenPlus
  • Den hvide spanier 12 fl. Spanien laver noget af verdens bedste vin - og det gælder også de hvide. Især hvidvinene i det nordlige Spanien er sprøde perler på højeste niveau.

    Pluspris 1.195 kr. Alm. pris 1.410 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kalenderkassen 2014 24 gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Popcorn Maker I Popcorn Makeren kan man lave popcorn i mikroovnen uden fedt og skadelig kemi. Derfor er den perfekt som en sund snack, både til hverdag og når man har gæster.

    Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
  • Julienneskræller Julienneskærer med ergonomisk greb, hvor du kan lave ensartede stænger af gulerødder, argurk, squash etc. til salater, stir fries eller lign

    Pluspris 149 kr. Alm. pris 179 kr. Køb