Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Ingers æbletrifli

Gem til liste
Foto: Anders Schønnemann.

Foto: Anders Schønnemann.

Test: Ingers æbletrifli

fakta

4 personer

4-6 dl æblekompot (se opskrift)
4 dl triflicreme (se opskrift)
12-16 makroner
1 dl sherr
2 dl piskefløde

Æblekompot
4 danske æbler, ingridmarie eller belle de boskoop
1/2 vaniljestang
1/2 usprøjtet citron
40 g sukker
2-3 spsk. vand

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2 1/2 dl sødmælk

Inger, 84 år

Oldemor, mormor og mor. Har boet i huset siden 1945, hvor hendes mand købte huset.

Inger har valgt æbletrifli, som får hende til at tænke tilbage på sin barndom på Fyn, og fordi hendes mand satte stor pris på den, og hun ved, at børn, børnebørn og oldebørn stadig gør det.

Sådan gør du

Æblekompot
Skær æbler, og skær dem i kvarter, frigør for kernehus.

Skær æblerne ud i grove tern, og kom dem op i en gryde.

Tilsæt sukker, saft og fintrevet skal fra citron samt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele op til æblerne.

Kog æblerne under låg i ca. 5-7 min., så de falder sammen og kompotterer.

Sørg for, at de ikke koger for længe, så der stadig er bid i æblestykkerne.

Tag gryden af varmen, og køl æblekompotten ned.

Creme
Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde, og rør godt sammen.

Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundigt piskning.

Lad cremen koge igennem 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød.

Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål, sæt cremen på køl, og lad den køle helt ned.

Trifli
Kom en hel makron i bunden af et lille glas, stænk den med lidt sherry.

Kom en skefuld æblekompot i glasset og herefter lidt creme.

Gentag dette, indtil der ikke er mere kompot og creme tilbage.

Slut af med let pisket fløde på toppen og lidt knust makron. Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden den serveres, så den lige ’sætter’ sig.

Triflien kan sagtens laves med andre frugter eller bær. F.eks. stikkelsbær, blommer, brombær og kvæder.

Denne artikel er en del af opskriftserien "Livretter i fire generationer"
Se flere opskrifter her:

Ingas pizza

Caspars culotte

Annes frikadeller

PolitikenPlus
  • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

    Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb
  • Gourmetkassen 6 flasker Seks flasker gourmetvin fra Rosforth & Rosforth, når du rigtig skal forkæles. Kassen indeholder 1 champagne, 1 hvidvin, 3 rødevine og 1 dessrtvin. God fornøjelse!

    Pluspris 1.125 kr. Alm. pris 1.326 kr. Køb
  • Påskekarameller Skal årets påskeæg være karameller fra Gudhjem?

    Pluspris 456 kr. Alm. pris 537 kr. Køb