Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Ingers æbletrifli

Gem til liste
Foto: Anders Schønnemann.

Foto: Anders Schønnemann.

Test: Ingers æbletrifli

fakta

4 personer

4-6 dl æblekompot (se opskrift)
4 dl triflicreme (se opskrift)
12-16 makroner
1 dl sherr
2 dl piskefløde

Æblekompot
4 danske æbler, ingridmarie eller belle de boskoop
1/2 vaniljestang
1/2 usprøjtet citron
40 g sukker
2-3 spsk. vand

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2 1/2 dl sødmælk

Inger, 84 år

Oldemor, mormor og mor. Har boet i huset siden 1945, hvor hendes mand købte huset.

Inger har valgt æbletrifli, som får hende til at tænke tilbage på sin barndom på Fyn, og fordi hendes mand satte stor pris på den, og hun ved, at børn, børnebørn og oldebørn stadig gør det.

Sådan gør du

Æblekompot
Skær æbler, og skær dem i kvarter, frigør for kernehus.

Skær æblerne ud i grove tern, og kom dem op i en gryde.

Tilsæt sukker, saft og fintrevet skal fra citron samt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele op til æblerne.

Kog æblerne under låg i ca. 5-7 min., så de falder sammen og kompotterer.

Sørg for, at de ikke koger for længe, så der stadig er bid i æblestykkerne.

Tag gryden af varmen, og køl æblekompotten ned.

Creme
Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde, og rør godt sammen.

Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundigt piskning.

Lad cremen koge igennem 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød.

Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål, sæt cremen på køl, og lad den køle helt ned.

Trifli
Kom en hel makron i bunden af et lille glas, stænk den med lidt sherry.

Kom en skefuld æblekompot i glasset og herefter lidt creme.

Gentag dette, indtil der ikke er mere kompot og creme tilbage.

Slut af med let pisket fløde på toppen og lidt knust makron. Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden den serveres, så den lige ’sætter’ sig.

Triflien kan sagtens laves med andre frugter eller bær. F.eks. stikkelsbær, blommer, brombær og kvæder.

Denne artikel er en del af opskriftserien "Livretter i fire generationer"
Se flere opskrifter her:

Ingas pizza

Caspars culotte

Annes frikadeller

PolitikenPlus
  • Kop Fika kollektionen består af håndlavet porcelæn. Er en hyldest til den skandinaviske livsstil - til de hyggelige delte øjeblikke ? sammen med - og af verdens lykkeligste folk, folket af hygge.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
  • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

    Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb
  • Kværn Den solide krydderikværn knuser krydderier meget let. Er lavet af rene naturmaterialer og har 25 års støbejerns garanti.

    Pluspris 339 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Rosé-kassen, 12 flasker Med Bartolo-rosékassen får du 12 flasker ukompliceret rosévin som bare smager godt.

    Pluspris 860 kr. Alm. pris 1.010 kr. Køb
  • Knive Fire forskellige køkkenredskaber med skafter i flotte forårsfarver. Knivene er fra franske Opinel, og æsken indeholder knive med bøgetræsskaft i farver. Vælg mellem grønne eller rosa nuancer.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 398 kr. Køb