Farverig fristelse. De dekorative grønne makroner får den helt rigtige seje og klæbrige konsistens efter nogle dage på køl.
Foto: MARTIN BUBANDT

Farverig fristelse. De dekorative grønne makroner får den helt rigtige seje og klæbrige konsistens efter nogle dage på køl.

Opskrifter

Macarons all’ olio di oliva – makroner med oliven olie-ganache

Opskrifter

Disse fantastiske små dessertkager med cremet mint-ganache er et eksempel på en dessert baseret på olivenolie.

Olien gør både ganachen lidt sundere og mere smidig at arbejde med – og så er det lækkert og forfriskende at arbejde med en dessert, der indeholder forskellige grønne nuancer.

Sådan gør du


Begynd med at sigte mandelmel og flormelis, så du får helt fint pulver (kassér mandel- og sukkerrester, der ikke vil passere gennem sigten).

Pisk æggehviden og tilsæt gradvist sukkeret. Fortsæt med at piske æggemassen, indtil den er skinnende og tyk, og tilsæt eventuel frugtfarve. Bland derefter mandel/melispulveret i. Når det hele er absorberet, skal macaron-blandingen være skinnende, men ikke for flydende.

Fyld derefter blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen ud på bagepapir i runde, flade toppe. Sæt dem i ovnen ved 150 grader i 12-14 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af.

Hak den hvide chokolade, og smelt den forsigtigt i et vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt olivenolien.

Bring fløden, honningen og myntebladene i kog i en anden kasserolle. Si derefter bladene fra fløden, og hæld den varme masse over den smeltede hvide chokolade/olivenolien.

Rør kraftigt i ganachen med en plastikske eller en spatel, indtil du opnår en skinnende og elastisk creme.

Lad massen køle af, kom den i en sprøjtepose og sprøjt den på bagsiden af halvdelen af makronerne. Klem disse sammen med de øvrige makroner, to og to, og stil dem i køleskabet i tre dage. Herefter er fugten fra ganachen trængt så dybt ind i makronerne, at man opnår lige præcis den seje, klæbrige konsistens, som rigtig lækre makroner har.

Opskrift: Nikolaos Strangas, dessertkok

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce