Foto: Foto fra bogen 'Hverdagsmad fra El Bulli'
Opskrifter

El Bullis bolognese

Opskrifter

2,5 kg sovs

Ingredienser:

225 g smør
1,2 kg hakket oksekød
350 g kød fra ferske svinekødspølser
500 g løg
150 g selleri
400 g gulerødder
1,5 dl ekstra jomfruolivenolie
12 g tomatpuré
1,6 kg hakkede dåsetomater
1 knsp sukker

Sådan gør du

Sæt en stor gryde over ved middel varme, tilsæt smørret, og lad det smelte. Tilsæt hakket oksekød, og steg, indtil det har taget farve.

Tilsæt så kødet fra pølserne og steg i yderligere et par minutter, krydr med salt og peber, og steg videre i 15 minutter.

Rør jævnligt, indtil kødet er mørkt gyldenbrunt.

Hak i mellemtiden løg og selleri fint. Hak også gulerødderne fint.

Sæt en anden gryde over ved lav varme, og tilsæt olivenolien. Steg grøntsagerne skånsomt, indtil de er blevet bløde, ca. 12 minutter.

Kom kødet ned til grøntsagerne, og bland det hele godt sammen. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Krydr med salt, peber og sukker.

Lad sovsen småkoge i 1½ time, indtil kødet er meget mørt.

Sovsen kan også tilberedes færdig i ovnen, i så fald dækkes den med et låg eller med alufolie og koges i 1½ time ved 180 grader.

Bolognesesovsen kan holde sig fem dage i køleskab eller seks måneder i fryser.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce