Svensk gods. De svenske semlor ligger godt i maven, man har sjældent plads til at spise mere end en.
Foto: Ditte Valente

Svensk gods. De svenske semlor ligger godt i maven, man har sjældent plads til at spise mere end en.

Opskrifter

Semlor – fyldte boller med marcipan og flødeskum

I Sverige hedder fastelavnsbollerne semlor, som er store bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan. I Norge fyldes bollerne også med syltetøj.

Opskrifter

Sådan gør du:

Smelt smør, hæld mælk i og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør gradvist hvedemel i, og ælt dejen godt, til den bliver glat og smidig.

Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, til den er tæt på dobbelt så stor.

Del dejen i 10 lige store stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, lad det tørre nogle minutter, og pensl med et lag mere. Bag bollerne ca. 10 minutter, til de er pænt gyldne i farven. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøl på bagerist.

Skær et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel. Fordel groft revet marcipan i bunden af bollerne.

Pisk fløde og kornene af vaniljen og appelsinskal til skum og smag til med flormelis. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fyld i de udhulede boller. Man kan også bruge en ske.

Drys med grofthakkede, smuttede mandler. Læg låget tilbage på hver bolle, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce