Au naturel. Risalamanden indeholder kun naturlige produkter. Vil man have en mere cremet konsistens, kan mandler og 4 dl af vandet udskiftes med en dåse kokosmælk light (400 ml). Kog ris med 400 ml kokosmælk og 3 dl vand i 30 min., og tilsæt 50-100 g smuttede hakkede mandler efter kogningen.
Foto: Columbus Leth

Au naturel. Risalamanden indeholder kun naturlige produkter. Vil man have en mere cremet konsistens, kan mandler og 4 dl af vandet udskiftes med en dåse kokosmælk light (400 ml). Kog ris med 400 ml kokosmælk og 3 dl vand i 30 min., og tilsæt 50-100 g smuttede hakkede mandler efter kogningen.

Opskrifter

Vegansk risalamande

I denne veganske risalamande er der hverken soja- eller mandelmælk fra karton – det er slet ikke nødvendigt, for den er lækker alligevel. Du kan smutte mandlerne eller lade være. Gør du det, ligner den mere almindelig risalamande.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser:

100 g mandler, evt. smuttede
1 vaniljestang
5+2 dl vand
100 g grødris 1/4-1/2 tsk. salt

Til servering
kirsebærsovs

Sådan gør du:

Overhæld mandlerne med kogende vand, lad dem stå 5-10 minutter, og smut dem ud af de løsnede hinder.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog risene med vaniljekorn og -bælg ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg.

Rør jævnligt.

Gem en mandel til mandelgave.

Blend mandlerne med 2 dl vand, til mandlerne er mellemfine. Kom dem ned til risene.

Kog op, og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 15 minutter. Grøden bliver fastere, når den står.

Smag til med salt, og køl af.

Ved serveringen: Anret cremen i glas, og server sovsen til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce