Foto: PETER HOVE OLESEN

Løgtærte

Opskrifter

Ingredienser:

Mørdej
250 g mel
170 g smør
1 lille æg
1 tsk. salt
evt. lidt koldt vand

Fyld:
2-3 løg
250 g emmentalerost
2 spsk. mel
4 æg
2,5 dl fløde
2,5 dl mælk
1 tsk. karry
lidt tabasco
salt, peber og muskat

Serveres bedst lunken.

Sådan gør du

Saml mørdejen som i de andre opskrifter, og lad den hvile.

Beklæd en springform med dejen. Skær osten i tern, bland den med melet, og fordel det hele over bunden. Pil løgene, og skær dem i skiver.

Skil løgringene fra halvdelen af løgene, og fordel dem mellem osteternene. Lad ringene fra det andet løg sidde sammen, og læg dem pænt oven på resten.

Bland æg, mælk og fløde med krydderierne, og hæld det over tærten. Bages ved 180 grader i cirka 45 minutter. Hvis den begynder at blive for brun på toppen, lægges et stykke folie over.

Server tærten lun med en frisk grøn salat.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce