Dessert. Mikkels suveræne chokoladebrownies serveret med ’lejrish coffee’ med kornbrændevin fra Herslev Bryghus, honning fra en af Lejres mange avlere og skum af fløde fra Osted Mejeri – lad de drikkende selv blande og dosere ingredienserne. Lad også gæsterne smage på chokolade, gerne som det første, når desserten nydes. Her er det Rugoso 70 procent, Chuno 70 procent og Nicaliso 70 procent fra Friis-Holm.
Foto: Columbus Leth

Dessert. Mikkels suveræne chokoladebrownies serveret med ’lejrish coffee’ med kornbrændevin fra Herslev Bryghus, honning fra en af Lejres mange avlere og skum af fløde fra Osted Mejeri – lad de drikkende selv blande og dosere ingredienserne. Lad også gæsterne smage på chokolade, gerne som det første, når desserten nydes. Her er det Rugoso 70 procent, Chuno 70 procent og Nicaliso 70 procent fra Friis-Holm.

Mikkels brownies

Her er en simpel og fuldstændig suveræn brownieopskrift. Den bliver nøjagtig så god som den chokolade, man bruger, ifølge ophavsmanden, chokoladeeksperten Mikkel Friis-Holm, som snart åbner en chokolade- fabrik i omegnen af Lejre. Opskriften stammer fra hans bog ’Chokolade’.

Opskrifter

Sådan gør du:

1. Smelt smør og chokolade over vandbad. Hæld det over i en skål med sukkeret, og pisk nogle minutter med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen.

Tilsæt hvedemelet, og pisk et par minutter, til dejen er blank. Hæld dejen ud i ovnens bradepande med bagepapir.

2. Drys valnødderne henover, og bag 25-30 minutter ved 175 grader (ej varmluft), til dejen er let fast ved tryk, ikke blævrende. Skær kagen i firkanter efter afkøling.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce