Foto: Maria P.
Opskrifter

Bønnebrownies

Mørk, tæt og intens chokoladesmag. Sprøde nødder og saftig krumme. Næsten ingen sukker. Denne brownie har det hele uden de sædvanlige tomme kalorier. Til gengæld er den bagt på bønner og havregryn – og ja, det fungerer supergodt!

Opskrifter

16 firkanter

Ingredienser:

1 dåse kidneybønner, drænet vægt 250 g
25 g kakao
50 g havregryn, blendet til mel
1/4 tsk. salt
100 g agavesirup
2 spsk. muscovadosukker
2 æg
50 g kokosolie
2 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. bagepulver
75 g mørk chokolade af god kvalitet
50 g hasselnødder

Sådan gør du:

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Læg bagepapir i en form på 20 x 20 cm.

2. Hæld alle ingredienser på nær chokolade og hasselnødder i en foodprocessor, og kør, indtil dejen er glat og jævn.

3. Hak chokolade og nødder groft, og vend dem i dejen. Bred dejen ud i formen, og bag kagen ca. 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en rist. Skær kagen i 16 stykker, når den er helt afkølet.

Tip Hvis du ønsker en vegansk version, kan du bruge et alternativ til æg fra helsekostforretningen.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce