Det søde hokkaidogræskar får karakter af Mellemøsten med den krydrede zaatar, og retten kan varieres med andre nødder end hasselnødder.
Foto: Columbus Leth

Det søde hokkaidogræskar får karakter af Mellemøsten med den krydrede zaatar, og retten kan varieres med andre nødder end hasselnødder.

Opskrifter

Bagt hokkaidogræskar med hasselnødde-zaatar

Opskrifter

Tilbehør til de fleste retter eller som selvstændig ingrediens i en vegetarsalat.

Ingredienser:
1 hokkaidogræskar
50 g hasselnødder, ristede
2 spsk. sesamfrø
1/4 bundt persille
1/2 bundt timian
2 fed hvidløg
2-3 spsk. olivenolie
salt
sort peber

Sådan gør du

  1. Vask græskarret, halver det og fjern kernerne med en spiseske.
  2. Skær græskarret i tynde både på ca. 2 cms tykkelse, læg dem på en bradepande med bagepapir, og vend det med 1 spsk. olivenolie. Krydres godt med salt og peber.
  3. Bages i forvarmet ovn ved 210 grader i 25-30 minutter, indtil skiverne er møre og mørkebrune.
  4. Rist nødderne i ca. 4-5 minutter på en tør pande på middelvarme, til de er gyldne. Sesamfrø tilsættes, og når de har fået lidt farve, tages de af panden og køles ned.
  5. Blend persille, timian, hvidløg med 3 spsk. olivenolie, og varm det op på panden, indtil hvidløg og persille tager farve. Blandingen tages af varmen og køles ned, og vendes derefter sammen med nødder og sesamfrø og smages til med salt.
  6. Anret de bagte græskar med hasselnødde-zaatar.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Podcast: Esther levede i to timer

    Hør Marianne og Stephan fortælle om at miste deres datter, Esther, der blev født alt for tidligt.
    Om sorgen, tomheden og om ikke at blive opfattet som forældre.

    Lyt til 'Mit usynlige barn, Esther'Plus En - Politikens podcast om livet med børn

Annonce