Nøddebrødet har en smag af efterår og går fint i mange sammengænge – blandt andet er det supergodt ristet.
Foto: Columbus Leth

Nøddebrødet har en smag af efterår og går fint i mange sammengænge – blandt andet er det supergodt ristet.

Opskrifter

Hasselnøddebrød med mørk sirup og nøddeolie

Opskrifter

1 stort brød, ca. 6-8 personer, holdbarhed ca. 4 dage.

Ingredienser:
200 ml lunken mælk
100 g smør, smeltet
25 g gær
2 æg
2 æggeblommer
30 ml mørk sirup
40 g rørsukker
400 g hvedemel
1/2 tsk. salt
150 g hasselnødder
2-3 spsk. nøddeolie

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk og den smeltede smør.
  2. Rør derefter de hele æg, æggeblommerne, sirup og sukker godt sammen i mælken.
  3. Sigt mel og salt deri, og rør det godt sammen med hasselnødderne.
  4. Kom dejen i en rugbrødsform smurt med smør, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  5. Bag brødet ved 180 grader i en forvarmet ovn i 35-45 minutter. Tjek brødet med en grillpind. Hvis der ikke sidder dej på pinden, er brødet færdigt. Lad brødet køle af på en ovnrist.
  6. Server med koldt smør.

Tip: Hasselnøddebrødet er også rigtig godt til ost. Det kan desuden fint ristes dagen efter til morgenmad.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Få valg-overblikket i otte grafikker

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet? Hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

    Grafik: Dengang SF kollapsede og DF eksploderede

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet, og hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

Annonce