Vinterkålen har et tydeligt nordisk element, som i retten her møder inspiration fra Asien. Nødderne giver det sprøde element.
Foto: Columbus Leth

Vinterkålen har et tydeligt nordisk element, som i retten her møder inspiration fra Asien. Nødderne giver det sprøde element.

Ristet vinterkål med hasselnødder, østerssauce, soja og citron

Opskrifter

Ingredienser:
50 g hasselnødder, ristede
200 g grønkål
200 g lilla grønkål
200 g palmekål
2 fed hvidløg
2 spsk. vegetabilsk olie
3 spsk. østerssauce
2 spsk. soja
1 citron, usprøjtet

Sådan gør du

  1. Rens, skyl og rib kålen.
  2. Giv kålen et hurtigt opkog i kogende vand med lidt salt. Hæld vandet fra og skyl kålen i koldt vand, og vrid den for vand.
  3. Snit hvidløget fint i tynde skiver og steg det i varm olie i en wok eller en stor pande sammen med kålen i 1 minut.
  4. Tilsæt østerssauce og soja, og vend det godt sammen, og kom det på et fad eller en stor tallerken.
  5. Riv citronskallen hen over kålen, og drys med hakkede og ristede hasselnødder.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Podcast: Esther levede i to timer

    Hør Marianne og Stephan fortælle om at miste deres datter, Esther, der blev født alt for tidligt.
    Om sorgen, tomheden og om ikke at blive opfattet som forældre.

    Lyt til 'Mit usynlige barn, Esther'Plus En - Politikens podcast om livet med børn

Annonce