Vinterkålen har et tydeligt nordisk element, som i retten her møder inspiration fra Asien. Nødderne giver det sprøde element.
Foto: Columbus Leth

Vinterkålen har et tydeligt nordisk element, som i retten her møder inspiration fra Asien. Nødderne giver det sprøde element.

Opskrifter

Ristet vinterkål med hasselnødder, østerssauce, soja og citron

Opskrifter

Ingredienser:
50 g hasselnødder, ristede
200 g grønkål
200 g lilla grønkål
200 g palmekål
2 fed hvidløg
2 spsk. vegetabilsk olie
3 spsk. østerssauce
2 spsk. soja
1 citron, usprøjtet

Sådan gør du

  1. Rens, skyl og rib kålen.
  2. Giv kålen et hurtigt opkog i kogende vand med lidt salt. Hæld vandet fra og skyl kålen i koldt vand, og vrid den for vand.
  3. Snit hvidløget fint i tynde skiver og steg det i varm olie i en wok eller en stor pande sammen med kålen i 1 minut.
  4. Tilsæt østerssauce og soja, og vend det godt sammen, og kom det på et fad eller en stor tallerken.
  5. Riv citronskallen hen over kålen, og drys med hakkede og ristede hasselnødder.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Få valg-overblikket i otte grafikker

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet? Hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

    Grafik: Dengang SF kollapsede og DF eksploderede

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet, og hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

Annonce