Den syltede knoldselleri får sprødhed af nødderne og et aromatisk pift fra nøddeolien og er et godt tilbehør til de lidt tungere efterårsretter.
Foto: Columbus Leth

Den syltede knoldselleri får sprødhed af nødderne og et aromatisk pift fra nøddeolien og er et godt tilbehør til de lidt tungere efterårsretter.

Opskrifter

Syltet knoldselleri med ristede hasselnødder og rødsyre

Opskrifter

Ingredienser:
1 lille knoldselleri, ca. 500 g
1 dl æbleeddike
1 dl rørsukker
1 dl vand
salt
sort peber
8-10 kviste rødsyre
40 g hasselnødder, ristede
2 spsk. ristet rugbrød, knust
2-3 tsk. hasselnøddeolie (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Kog eddike, sukker og vand op, smag til med lidt salt
  2. Skræl sellerien, og skær den i meget tynde skiver på mandolinjern eller pålægsmaskine.
  3. Kom eddikelagen over sellerien, mens den stadig er varm. Lad den trække mindst 1 time eller natten over
  4. Anret syltet selleri med ristede nødder, rødsyre og ristet rugbrød

Tip: Kan også laves med rødbeder, majroer eller sukkerroer.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce