Quinoa og blomkål giver en fantastisk konsistens til de klassiske boller.

Quinoa og blomkål giver en fantastisk konsistens til de klassiske boller.

Opskrifter

Krydrede og vegetariske boller i karry

Opskrifter

Hvis du er vild med boller i karry, så prøv denne opskrift. I stedet for svinekød har jeg valgt en blanding af kogt quinoa og blomkål. Det lyder nok lidt helseagtigt, men det giver en dejlig smag og en fantastisk konsistens – jeg er tilbøjelig til at sige, at man næsten ikke smage forskel.

Blomkålsboller, ca. 35-40 stk

150 g blomkål

150 g hvid quinoa

6 spsk. havremel eller alm. mel

1 tsk. stødt chilipulver

2 æg

1 tsk. havsalt

sort peber

Sauce

1 løg, finthakket

2 tsk. karry

35 g smør

3 spsk. mel

2 dl vand eller fond

2 æbler

4 dl kokosmælk

salt og peber

Tilbehør

250 g ris

Topping

75 g ristede cashewnødder

1 bdt. koriander

3-4 forårsløg, finthakkede

1. Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en foodprocessor sammen med quinoa, havremel, chili, æg, salt og peber og en smule vand. Blend indtil massen har en ensartet konsistens – lad farsen hvile i ca. 10 minutter.

2. Form (med fugtige hænder) små kugler, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 5-6 minutter.

3. Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt vand under konstant piskning. Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til, og krydr med salt og peber. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.

4. Kom bollerne i saucen, og server retten med kogte ris, cashewnødder, forårsløg og koriander.

Tip Vil du have ris med masser af god smag, så tilsæt f.eks. limeblade, kanelstang, stjerneanis, gurkemeje, kardemommekapsler eller ingefær til risene, mens de koger.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce