Forrettens porrer i lun marvvinaigrette anrettes i fine reder, da der kommer gæster til middag.
Foto: Chris Tonnesen

Forrettens porrer i lun marvvinaigrette anrettes i fine reder, da der kommer gæster til middag.

Opskrifter

Porre med lun marvvinaigrette

Opskrifter

Der findes lige så mange måde at servere porre vinaigrette på, som der findes franske køkkener! For den enkle kombination af søde kogte porrer og skarp, syrlig vinaigrette holder på den grundgode måde, der gør poireaux vinaigrette til en klassiker. Og sådan en kan både mishandles og eleveres. For mig løfter den lille forret (eller frokostret) sig, når den er tilberedt med kærlig omhu. Og marv! Tænk, at noget så enkelt kan være så godt.

4 personer

Porrer

4 porrer

salt

1 bundt urter (1 laurbærblad, 3 kviste timian og et par stilke persille bundet sammen)

Marvvinaigrette

30 g marv (bestil hos din slagter)

2 små skalotteløg

1/2 dl olivenolie

1/4 dl hvidvinseddike

2 tsk. kapers

1/2 bundt estragon

havsalt

friskkværnet peber

1. Skær top og rod af porrerne, og fjern det yderste bladlag. Skær porrerne over på midten, og flæk så hver halvdel, og skyl grundigt for jord. Kom porrerne i en gryde med vand tilsat krydderurtebuket og salt, bring i kog, og lad porrerne koge i ca. 20 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem dryppe godt af.

2. Skær marven i bittesmå tern. Pil løgene, og hak dem fint. Kom marv og løg i en lillebitte kasserolle sammen med olivenolie og eddike. Varm hele herligheden forsigtigt op, og pocher i 4-5 minutter, til marven begynder at koge lidt ud i vinaigretten. Skum for urenheder, og smag til med salt og peber, hakkede kapers og hakket estragon. Tag vinaigretten af varmen, så marven ikke koger helt ud.

3. Anret de lune eller afkølede porrer i fire små snoede ’rodebunker’, og parker dem på en tallerken med køkkenrulle, så det sidste vand drypper af. Løft porrerne over på fire små tallerkner, og dryp med den lune marvvinaigrette. Server straks.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce