Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Appelsindyst. Anne Moltke Hansens blondie er en hvid version af den velkendte brownie. Maja Ambeck Vases nøddekage kombinerer appelsinen med mørk chokolade. - Foto: Columbus Leth

Chokolade er roden til alt godt

To chokoladebloggere mener, at man bliver lykkelig af at spise chokolade.

Mad
Mos. Den kulhydratrige kartoffelmos bliver erstattet af en blomkålsmos. Den får god konsistens med smør og Philadelphiaost og en fin farve af gurkemeje. De smør- og hvidløgstegte svampe giver lidt struktur til mosen. - Foto: Columbus Leth

Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Når man langtidsbraiserer and, forvandler de lidt seje andelår sig til det møreste...

Mad
Deller. Sellerifritterne til fiskedellerne bliver ikke sprøde som pommes fritter, men de har en lækker smag fra knoldsellerien. Den hjemmerørte tatarsauce giver mere velsmag. - Foto: Sara Galbiati

Fiskefrikadeller med tatarsovs, smørstegt grønkål og sellerifritter

Fiskefrikadeller med pomfritter er en genganger i børnefamilien. Her er fritterne...

Mad
Fedt. Det svenske kostsystem LCHF anbefaler mere fedt i madlavningen, men ingen kulhydrater. - Foto: Columbus Leth

LCHF-kuren: Det nye hit blandt folk, der gerne vil tabe sig

En ny bog med LCHF-opskrifter har allerede solgt 20.000 eksemplarer.

Mad
Ørkensten. Limefrugterne bliver helt brune og sorte og hårde som sten, efter at have tørret under den bagende ørkensol i dagevis. En tørremaskine eller en ovn kan også gøre det, men så må man leve med en lidt mindre intens smag. - Foto: Columbus Leth

Puglisi pepper maden op med et syrligt drys tørret lime

Christian F. Puglisi er begejstret for den karakteristiske aroma og tilsætter den til...

Mad
Kålhoveder. Mange har et anstrengt forhold til kål, fordi de kun kender til den udkogte, og ildelugtende, version. Puglisi skærer voldsomt ned på tilberedningstiden og får en helt anden oplevelse. - Foto: Per Folkver

Kokkens vinterfavorit: Lav kålretter med bid

Den let bitre kål pepper vintermaden op, mener michelinkokken Christian F. Puglisi.

Mad
Nordisk. Tærten smager bedst lun med den kolde is. Hvis du vil gøre det endnu nemmere, så køb tærtedejen færdig. Hvis du vil gøre det sværere, så spring købeisen over og server med æblepure og kold kærnemælkscreme fra den dyre dessert. - Foto: Columbus Leth

Æbletærte med lakrids, kanel, mandler og vaniljeis

Den lette og billige version af desserten til nytår

Mad
Præcision. Den klassiske mørbrad med en god kalvesky er nænsomt tilberedt. Det er sellerien med trøffelolien, der giver retten gas og får bordbomberne til at springe. - Foto: Columbus Leth
Mad
Fløjelsblødt. Den klassiske beurre blanc tilføjer en cremet konsistens til de stegte kammuslinger med lakserogn og agurk. - Foto: Columbus Leth

Stegte kammuslinger med lakserogn, beurre blanc og agurk

Den svære og dyre version af forretten til nytår

Mad
Foto: Columbus Leth

Prøv opskrifterne: Lav julemaden med lakrids

Lakrids er et af de krydderier, der supplerer duften af ’brunt og brændt’.

Mad
Æblefest. Lav lækre smagfulde kager med efterårets syrlige og søde æbler som James Price. - Foto: Daniel Hjort

James Price: Giv æblerne en tur i dessertland

James Price har et svagt punkt for æbledesserter. Få hans opskrifter her.

Mad
Juleknas. Mette Blomsterbergs opskrifter på julekager er oplagte at kaste sig over en adventssøndag. - Foto: Lars Ranek

Bag med Blomsterberg: Her er julens bedste kager

Konditor Mette Blomsterberg hylder traditionerne og de gamle bagedyder i sin nyeste...

Mad
Smukt. Blomsterberg putter også pistacienødder i sin brunkagedej: Hun elsker både smagen og synet af de fine grønne nødder, der dukker op, når man skærer dejen i skiver. - Foto: Rune Pedersen

Brunkager

Brunkagedejen kan ligge en måned i køleskabet, så man kan sagtens lave en stor...

Mad
Juledrik. Den traditionelle røde vingløgg kan sagtens afløses af gløgg lavet af hvidvin, æblemost eller anden saft tilsat julekrydderier. - Foto: Michael Mottlau

Sådan laver du en gløgg, dine gæster vil huske

Skal din gløgg være speciel er her anderledes versioner af den traditionelle drik.

Mad
Foto: Miriam Dalsgaard
Mad
Foto: Kim Agersten (arkivfoto)
Mad
Rødme. Den perfekte hakkebøf må gerne være flot rosa indeni uden at være det mindste rå. - Foto: Joachim Adrian

'Sousvide' eller old school: Sådan tilberedes den perfekte hakkebøf

En faglærer og en michelinkok giver deres bud på en skøn hakkedreng med løg.

Mad
Dyppelse. Der kommer crunch fra pistacienødder og flot farve modspil fra blodgrape til moussen. - Foto: Columbus Leth
Mad
Syltning. Få inspiration til at sylte i efterårsferien. - Foto: Annette Nyvang

Den store sylteguide: Sådan laver du spændende sager af havens frugt og grønt

Lav marmelader, chutneyer og andre syltede sager til dine gæster.

Mad
Mums. En super lækker hjemmelavet klassisk flødebolle. - Foto: Columbus Leth

Flødeboller for begyndere: Sådan laver du de lækreste

Afhængighed af kvalitetsflødeboller fik kokken Tina Scheftelowitz til at lære at lave dem...

Mad
Madder. Hjemmelavede højbelagte madder er nemt og hurtigt, og kan både bruges som frokost og aftensmad. - Foto: Columbus Leth

Glem alt om salat med K: Her er højtbelagt på den fede måde

Lav i en håndevending dine egne pålægssalater med alt godt fra køleskabet..

PolitikenPlus
  • 3-lags kage bagesæt Sæt til at bage flotte og professionelt udseende kager i 3-lag.

    Pluspris 219 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Pizza- og bagespatel Ultra tynd og fleksibel spatel i rustfrit stål. Kanten er skåret skrå så det er nemt at føre det ene hjørne under pizza, kage og tærter.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 199 kr. Køb
  • Grødkoger Verdens letteste grød? Fyld gryn og vand i skålen og sæt den i mikroovnen. Perfekt til havregrød, risengrød og ris a la mande. Kan også bruges til at koge ris, pastaskruer og kerner i.

    Pluspris 295 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kedel til slow-kaffe Kedlen bruges til ophældning af vand i filtre med kaffe og slow kaffe. Kanden har en svanehals, der giver dig fuld kontrol over dit vand flow, som er meget vigtigt, når du brygger slow coffe

    Pluspris 559 kr. Alm. pris 699 kr. Køb