Annonce
Annonce
Mad
Singlekasse. Der er ikke mange færdige løsninger på markedet endnu. Hverken firmaer som Skagenfood eller retnemt.dk har løsninger, der henvender sig til singler. Aarstiderne har haft en singlekasse med måltider, men har opgivet den. i øjeblikket er deres kasse med basisvarer til singler, bl.a. 250 gram fuldkornspasta, 59 gram rosiner og et lille hvidkålshoved, den eneste på markedet. - Foto: Rune Pedersen

Supermarkederne er ikke gearet til singlehusholdninger

Enkelte butikker har udskiftet mængderabat med mindre indpakninger.

Mad
Appelsindyst. Anne Moltke Hansens blondie er en hvid version af den velkendte brownie. Maja Ambeck Vases nøddekage kombinerer appelsinen med mørk chokolade. - Foto: Columbus Leth

Chokolade er roden til alt godt

Den ene chokoladeblogger elsker rustikke kager, den anden er perfektionist - de mener...

Mad
Mos. Den kulhydratrige kartoffelmos bliver erstattet af en blomkålsmos. Den får god konsistens med smør og Philadelphiaost og en fin farve af gurkemeje. De smør- og hvidløgstegte svampe giver lidt struktur til mosen. - Foto: Columbus Leth

Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Når man langtidsbraiserer and, forvandler de lidt seje andelår sig til det møreste...

Mad
Rogne-gilde. Prøv den sæsonaktuelle stenbidderrogn på nye måder, når Carsten Kyster præsenterer alternative måde at spise rogn på. - Foto: Columbus Leth

Kok Carsten Kyster giver nyt liv til stenbiderrognen

Kyster serverer stenbiderrogn med chili, miso, knoldselleri og agurk.

Mad
Fedt. Det svenske kostsystem LCHF anbefaler mere fedt i madlavningen, men ingen kulhydrater. - Foto: Columbus Leth

LCHF-kuren: Det nye hit blandt folk, der gerne vil tabe sig

En ny bog med LCHF-opskrifter har allerede solgt 20.000 eksemplarer.

Mad
Rustik. Der er kraft og smag i oksebrystet, fordi det har simret længe med rødvin, chorizo og løg. Det er en mere rustik ret end den dyre version. - Foto: Columbus Leth

Braiseret oksespidsbryst med chorizopølse, rødvin og bagt selleri

Den lette og billige version af hovedretten til nytår

Mad
Præcision. Den klassiske mørbrad med en god kalvesky er nænsomt tilberedt. Det er sellerien med trøffelolien, der giver retten gas og får bordbomberne til at springe. - Foto: Columbus Leth
Mad

Svært men fantastisk: »Chokolade kræver mere end vilje«

Politiken har bedt chocolatier Peter Beier skabe fire stykker julekonfekt.

Mad
Foto: Columbus Leth

Prøv opskrifterne: Lav julemaden med lakrids

Lakrids er et af de krydderier, der supplerer duften af ’brunt og brændt’.

Mad
Juleknas. Mette Blomsterbergs opskrifter på julekager er oplagte at kaste sig over en adventssøndag. - Foto: Lars Ranek

Bag med Blomsterberg: Her er julens bedste kager

Konditor Mette Blomsterberg hylder traditionerne og de gamle bagedyder i sin nyeste...

Mad
Foto: Michael Mottlau
Mad
Foto: Columbus Leth

Lav en middag der varmer langt ind i sjælen

I den kolde tid, der nærmer sig, har vi brug for retter, der trøster og giver velvære.

Mad

Fiskefars er bedst, når mor har rørt den

Glem færdigkøbt fiskefars, glem foodprocessoren. Frem med den skarpe kniv og hak, hak,...

Mad
Foto: Kille Enna
Mad
Lakridskongen. Johan Bülow kendte kun lakridsrødder fra helsebutikker, da han gik i gang med sit lakridseventyr. I dag ved han, at der er forskel på lakrids, alt efter hvor den er dyrket - ligesom der er forskel på pinot noir fra Bourgogne og Chile: Den afghanske er fin og god i det søde køkken, mens den iranske er mere tjæreagtig og har en mindre sød undertone og er derfor god i det salte køkken. - Foto: Columbus Leth

Ny kogebog: Lakrids kan gøre dine retter »imponerende lækre«

Johan Bülow har lavet en kogebog om lakrids som krydderi - også i det salte køkken.

Mad
Missionær. Alex Atalas mission er at bringe de bogstavelig talt vilde smage og insekter fra Amazonas regnskov ud til omverdenen ved at kombinere dem med klassiske franske kokkemetoder og nyere avantgarde-teknikker. - Foto: Martin Lehmann

Mesterkok vil beskytte naturen gennem sin raffinerede madkunst

Alex Atala vil bruge sin indflydelse til at hjælpe verdens udpinte natur.

Mad
Sherrymad. Det skønne ved tapas er, at den kan nydes uformelt og som en snack, men også kan udvides til et helt måltid, hvis der er mange nok. Sherry er perfekt som ledsager, men ogå at bruge i selve tilberedningen. - Foto: Columbus Leth

Opskrifter: Sherry med ekstra aroma gør din spanske mad bedre

Der mangler syre og aroma i det spanske køkken, mener Tina Scheftelowitz.

Mad
Tid til vildt. Jagtsæsonen begynder 1. september, og michelinkokken Rasmus Grønbech glæder sig til at sætte tænderne i et stykke vildt. Han kan lide det hele, men især hare og snepper. - Foto: Columbus Leth

Opskrifter fra ny vildtkogebog: Skovens lækkerier overgår kalveculotten

Kokken Rasmus Grønbech vil have os til at give det friske danske vildt en chance.

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb