Annonce
Annonce
Mad
Fad. Her er andelårene tilberedt i fad. - Foto: Columbus Leth

Mortensaften: Her er køreplanen for en vellykket middag

Vi har samlet guides og opskrifter, der bringer dig sikkert igennem madlavningen.

Guider
Foto: Miriam Dalsgaard

Guide: Restauranter med masser af fisk på menuen

Her er fem restauranter med fisk, muslinger, skalddyr og andet godt fra havet.

Guider
Kødfest. 'The Whole Shebang' serveret på Restaurant Barbie. - Foto: Katinka Hustad

Kødfest: Stegt, grillet, marineret eller ad libitum

Glem de små fisefornemme retter. Her kan du svælge i lækkert kød i København.

Guider
Kaffeladen. Plyssofaer i farmorstil, velbrygget kaffe og gode kager begejstrer anmelderen. - Foto: Per Folkver

2100: De 4 bedst anmeldte cafeer på Østerbro

Kaffe, kager, brunch og cafémad. Her er 4 anbefalede caféer på Østerbro.

Mad
Foto: Nathaniel E. Bell/AP

Lav spareribs der får Frank Underwoods mund til at løbe i vand

I dag er sæson 3 af House of Cards klar på Netflix. Her får du opskrifterne på det...

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Vi guider
Dak Laddaporn er Køkkenchef på nørrebro-restauranten Kiin Kiin, den eneste thairestaurant i verden med en michelinstjerne. Hun elsker sin 32 cm MAC kokkekniv. - Foto: ENGEL JANUS

Fire kendte kokke: Her er vores yndlingsknive

Det vigtigste værktøj i skuffen for mange kokke er skarpt og tungt.

Vi guider
Kontrol. Vi guider til den bedste måde at holde på en kniv, så du får mest kontrol. - Foto: Rune Pedersen

Guide: Sådan bruger du kniven rigtigt

Langt de fleste kokke holder med to eller fire fingre inde på bladet.

Vi guider
Saftig. Anden kan med dens saftige og alsidige smag, serveres på mange forskellige måder, som på billedet med speltkerner, valnødder og granatæblekerner. - Foto: Columbus Leth

Klar til Mortens aften: Tilbered din and på nye, spændende måder

And har en lækker knasende, saftig og fed smag. Og den kan tilberedes på mange måder.

Vi guider
Delikat. Kristoffer pensler sit brød med friskbrygget espresso for at give brødet en indbydende smag og farve.

Giv din surdej liv i lækre brødvariationer

Surdejen, det naturlige gær, giver smag og fugtighed til dit bagværk.

Vi guider
Foto: Columbus Leth

Opskrifter: Husk tilbehøret, der gør grillmaden saftig og smagfuld

Skal der grilles? Pift pølser og bøffer op med sauce, marinade, dip og dressing.

Vi guider
Fingermad. Dyp brødet og spis sandwich og deller med fingrene.

Af sted på ferie: Sådan laver du håndholdt mad til bilturen

Skal I køre langt eller bare på en udflugt? Her er opskrifterne til en madpakke uden...

Vi guider
Rugbrødsmad. En vinterhåndmad du aldrig vil glemme. - Foto: Columbus Leth

Opskrifter: Lækre løg lige nu

Lad løg være omdrejningspunktet på tallerkenen, mens vi venter på det nye grønt.

Vi guider
Nam. Lav dine helt egne flødeboller. - Foto: Columbus Leth

Sådan laver du flødebollerne

Her er ti trin til at få lavet de perfekte flødeboller.

Vin
Spanier. Rioja kan være meget forskellig. Du kan prøve hvordan med ugens tre rioja-vine på tilbud. - Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Vintesten: Rioja i alle prisklasser

I en mindre ophidsende uge byder danskernes gamle kærlighed sig til med hele tre vine...

Vi guider
Foto: RUNE PEDERSEN

Vintesten: Gode vine til januars budget

Der er to udmærkede vine til under en halvtredser blandt ugens tilbud.

Vi guider
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER

Vintesten: Ugens tilbudsvine har saft og kraft

En uge med efterårsvine, som har til både gården og gaden.

Vin
Foto: Thomas Borberg

Vintest: Ugens bedste vin kræver en rød bøf

Ugens bedste vin er en cabernet sauvignon fra Argentina. Men den er lidt dyr.

Vin
Rhône. Ugens bedste vin er rød og fransk - den lyser op i en uge, der ellers ikke imponerer. - Foto: LÆRKE POSSELT

Vintesten: En billig Rhône-vin er lyset i mørket

Denne ugen bedste vin er en intens og fyldig rhônevin fra 2010 og den ligger i ...

Nyt om mad
Foto: Rune Pedersen

Ugens vin: Billig italiener fra Netto sidder i skabet

Godt tilbud til pastaretterne i en ellers svag uge.

Vi guider
Afkøling. Bliv inspireret til hjemmelavede is med opskrifter fra Politikens kogebog. Her er det en frys-selv is med jordbær og koldskål. - Foto: JACOB EHRBAHN

Lav selv sommerens lækreste is

Bliv inspireret af det gode vejr og lav selv lækre is at køle ned med.

Nyt om mad
Frugtig. Ugens vin er fra Beaujolais og er fin her om sommeren. - Foto: Rune Pedersen

Vintesten: Beaujolais er ugens køb

De bedste vintilbud finder du i prisklassen 60-100 kroner.

Vin
Spansk. En hvidvin fra Rioja gør indtryk på vinanmelderen i denne uge. - Foto: Arkivfoto: MAGNE ANTONSEN

Vintesten: Billig hvid rioja er et bekendtskab værd

Find ugens bedste køb blandt de billigere vine.

Vin
Hvid. ugens bedste vinkøb er en læskende fransk hvidvin. - Foto: Jacob Ehrbahn

Vintesten: To gode køb til under en halvtredser

Ugens bedste vin er en billig fransk hvidvin med høj syre, blomstrende toner og...

Vi guider

Kille Ennas tips til perfekte kartofler

... og andre tip fra kokken Kille Enna, forfatteren bag ’Kartofler på bordet’.