Annonce
Annonce
Annonce
Vi guider

Vi guider Lav mad som Michelinkokken

Christian F. Puglisi har fået sin første stjerne. Prøv en håndfuld af hans opskrifter her.

Gem til liste

Han har været souschef på Noma og kok på den spanske restaurant El Bulli, men har i et år haft egen restaurant, Relæ, i København.

Nu har den italienskfødte kok fået en af de eftertragtede Michelinstjerner, men han deler også gavmildt ud af sin kunnen til læserne af Politikens søndagstillæg Mad og til tjek.dk.

LÆS ARTIKELHer er Københavns michelin- restauranter

I den anledning har vi samlet to håndfulde madtemaer med skønne opskrifter, der spænder fra de avancerede med gele og skum til de mere enkle.

OPSKRIFTER:Sæt luftigt skum på middagsbordet

Gør kartoflerne til en helt ny oplevelse og suppler med sprøde løgringe, eller server parfait-isen i en luftig form.

OPSKRIFTER:Lav avantgarde mad med tang-gele

Skvalderkålsgele og kogt grønt i smør, eller en lun sky til skinken. Gå nye veje med smagene i dit køkken.

OPSKRIFTER:Asparges er forårets luksusspise

Nu er det snart tid til grønne asparges igen - og de smager skønnest, når de bliver serveret helt enkelt. En asparges dessert bliver det også til.

GUIDEFå kokkens fif til dit eget køkken

OPSKRIFTER:Ged er sundere end oksekød

Prøv at lave mad med det smagfulde lækre gedekød, eller brug mælken til en dejlig is. Christian Puglisi viser, hvordan man får det bedste ud af det i Danmark ellers sjældent brugte gedekød.

OPSKRIFTER: En appelsin så rød som blod

Blodappelsinens sæson er ved at være på det absolut sidste, men de røde appelsiner dukker stadig op i supermarkedernes appelsinposer ind i mellem. Udnyt den syrlige, stærke smag i både desserter og andre slags retter.

REPORTAGE:Mød manden bag Michelin-stjernerne

OPSKRIFTER:Sæt tryk under middagsmaden

Opnå nye højder med smagen, når maden fremstilles under tryk. Trykkogeren giver dig også mulighed for at lave retter, der traditionelt tager meget lang tid.

OPSKRIFTER:Makrel er sommerens fedeste fisk

Salt og sylt makrellen, når sommeren kommer - så får du både utrolig lækker mad og masser af sunde fedtsyrer fra den fede fisk. Den egner sig i høj grad også til grilllen.

OPSKRIFTER:Prøv Michelinkokkens nye æbleretter

Friske danske æbler er umulige at opdrive lige nu, men lad dig alligevel inspirere af Puglisis brug af æblerne både i desserter og i en lækker fiskeret.

OPSKRIFTER:Lav de sprødeste, sødeste marengsdesserter

Skal det være sødt, må der også være modspil. Den bløde mango og den friske pomelo-frugt kommer i spil sammen med marengstryllerierne.

OPSKRIFTER:Brug kokkenes store hit: Ramsløg

Om lidt er de at finde ude i naturen: Ramsløgene. Og i deres søgen efter gode nordiske råvarer, som tilføjer maden noget helt nyt, så har kokkene kastet sig over den kraftigt duftende og meget smukke plante. Se her hvad den tilføjer til lammestegen og blæksprutterne.

LÆS ARTIKELKokke omdanner elBulli til en fond

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb