Vi guider

Lav mad som Michelinkokken

Christian F. Puglisi har fået sin første stjerne. Prøv en håndfuld af hans opskrifter her.

Vi guider

Han har været souschef på Noma og kok på den spanske restaurant El Bulli, men har i et år haft egen restaurant, Relæ, i København.

Nu har den italienskfødte kok fået en af de eftertragtede Michelinstjerner, men han deler også gavmildt ud af sin kunnen til læserne af Politikens søndagstillæg Mad og til tjek.dk.

LÆS ARTIKEL

I den anledning har vi samlet to håndfulde madtemaer med skønne opskrifter, der spænder fra de avancerede med gele og skum til de mere enkle.

OPSKRIFTER:

Gør kartoflerne til en helt ny oplevelse og suppler med sprøde løgringe, eller server parfait-isen i en luftig form.

OPSKRIFTER:

Skvalderkålsgele og kogt grønt i smør, eller en lun sky til skinken. Gå nye veje med smagene i dit køkken.

OPSKRIFTER:

Nu er det snart tid til grønne asparges igen - og de smager skønnest, når de bliver serveret helt enkelt. En asparges dessert bliver det også til.

GUIDE

OPSKRIFTER:

Prøv at lave mad med det smagfulde lækre gedekød, eller brug mælken til en dejlig is. Christian Puglisi viser, hvordan man får det bedste ud af det i Danmark ellers sjældent brugte gedekød.

OPSKRIFTER:

Blodappelsinens sæson er ved at være på det absolut sidste, men de røde appelsiner dukker stadig op i supermarkedernes appelsinposer ind i mellem. Udnyt den syrlige, stærke smag i både desserter og andre slags retter.

REPORTAGE:

OPSKRIFTER:

Opnå nye højder med smagen, når maden fremstilles under tryk. Trykkogeren giver dig også mulighed for at lave retter, der traditionelt tager meget lang tid.

OPSKRIFTER:

Salt og sylt makrellen, når sommeren kommer - så får du både utrolig lækker mad og masser af sunde fedtsyrer fra den fede fisk. Den egner sig i høj grad også til grilllen.

OPSKRIFTER:

Friske danske æbler er umulige at opdrive lige nu, men lad dig alligevel inspirere af Puglisis brug af æblerne både i desserter og i en lækker fiskeret.

OPSKRIFTER:

Skal det være sødt, må der også være modspil. Den bløde mango og den friske pomelo-frugt kommer i spil sammen med marengstryllerierne.

OPSKRIFTER:

Om lidt er de at finde ude i naturen: Ramsløgene. Og i deres søgen efter gode nordiske råvarer, som tilføjer maden noget helt nyt, så har kokkene kastet sig over den kraftigt duftende og meget smukke plante. Se her hvad den tilføjer til lammestegen og blæksprutterne.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce