Annonce
Annonce
Vi guider

Vi guider Det bedste til dit påskebord

Vi har tjekket karrysild, rejer, lammestegen og alt det bedste til dit påskebord. Få inspirationen til højtidens madorgier her.

buræg eller økologiske
 1. Gamle høns lægger ringe æg

  Æg lagt af gamle høns duer ikke i et køkken. I tjeks æggetest var buræggene klart de ringeste. Men du opdager det først efter at æggene er købt. Se flere detaljer

 2. Der er buræg i brunchen
 3. Økologiske æg smager bedst
 4. Sådan ser du om dit æg er friskt
 5. Organisation: Boykot buræg
 6. Danskerne køber rekordmange buræg
 7. Find bakteriebomberne i dit køkken
 8. Æg med lidt flere procenter i
 9. Butikker sælger gamle æg

De fleste af os vil snart sætte os til rette ved påskebordet og drukne os selv i karrysild, æg, rødvin, rejer og lammestege.

I den anledning præsenterer vi dig her for de mest velsmagende madvarer, du kan få, så påskefrokosten bliver en succes.

Karrysild fra Aldi
Den bedste karrysild får du hos Aldi, viser et smagstjek af 11 forskellige karrysild. En gruppe produktudviklere, ernæringseksperter og sildeelskere kårede Aldis 'Havets karry sild' som vinder på bl.a. at have en lækker konsistens, en mild og behagelig karryduft, samt på at have en god balance mellem dressingen og sildene. Se hele bedømmelsen her.

Det bedste bagerbrød er dyrt
Der er ingen vej uden om. Det bedste brød til reje- og ostemaden er dyrt.

Og skal enten være bagt hos Emmerys, i Lagkagehuset eller være fra Meyers Deli. De dyre varianter i supermarkederne og et luksusbrød fra Reinh Van Hauen giver to brødentusiaster og smagseksperter ikke en dyt for.

»Det er et fyldbrød, der ingenting smager af. Det er lige som om, det er gået helt galt, og de så har forsøgt at redde den med en ekstra klump gær«, lyder det fra de kyndige 'smagere' om Van Hauens forsøg. Se mere om de italienske ciabattabrød her.

Lammestegen tager tid
Vil man sætte en lammekølle på bordet, der er mør, saftig og smager godt, skal man tilberede det ved svag varme, fastslår et smagstjek, hvor fem køller blev stegt ved enten 140 eller 180 grader.

De 140 grader gjorde ifølge testens dommere underværker for et marsklam, men også lammet fra Irma fik tænderne til at løbe i vand. Se alt om stegemetoder og lammesmag her.

Rejer på alle måder
Om de er store eller små, tynde eller tykke, friske eller frosne, gør åbenbart ikke den store forskel, når det kommer til en god rejesmag, viser en test af rejer, som Viffos har foretaget for Tjek. Læs hele rejetesten her.

Vil du vide, hvor du får god mayonnaise til at pynte rejerne med, får du svaret i vores tjek af forskellige mayonnaise-varianter.

Elegante vine til bordet
Denne uges vinguide består af flere udmærkede vintilbud, især i den dyre kategori, mener vinanmelderen.

Han uddeler flotte karakterer til en Gigondas 2006, Reserva des Fustiers, Rhône, Frankrig fra SuperBrugsen til 69 kroner. Han beskriver den som 'meget mørk frugt med sorte kirsebær, kaffe og let krydderi. Kraftig og ret fyldig smag med lidt tannin'. Se alle vinanmelderens forslag til god vin til påskebordet her.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce