Foto: MARTIN BUBANDT

Mad og drikke

Opskrifter: Bag selv rugbrødet

Oprah elsker det, gourmeter serverer det og danskerne bliver sundere af det. Så hvorfor ikke bage det selv.

Mad og drikke

Hvad bedre end at nyde et stykke helt friskbagt rugbrød, mens både køkken og stue dufter som en bagerbutik.

LÆS OGSÅ

Her er fem opskrifter hentet fra Politikens KOGEBOG.



Her kommer så et oldschool rugbrød med surdej, uden frø, uden krydring, bare med rug. Hvis du ønsker et lidt lettere brød, kan noget af rugmelet erstattes af hvede. Faktisk kan al den knækkede rug erstattes af knækket hvede, hvilket giver et mildere 'rugbrød'.

Og når du har brugt den mængde surdej du skal bruge, så gem resten til en næste brød du vil bage.



Et dejligt nemt rugbrød, det laves i et hug - ikke noget med fordej. Det tager alt i alt små fjorten timer at lave, og yderligere fire før brødet må spises. Ønsker du en blødere skorpe læg da brødene i plastikposer, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.



Er din grill endnu ikke stillet i kælderen for vinteren, elsker du rugbrød og at være under åben himmel? Så kan det være at du skulle give dig i kast med denne opskrift. Brødet skal hæve i tre timer, og bage på grillen i lidt over en.

Så, når brødet er bagt, inviter da naboerne på varm te og nybag i baghaven.


Denne fantastiske vandreopskrift er ganske let at gå til. Det tager dig kun en halv times tid at bage knækbrødet, og så smager det vidunderligt! Det er det perfekte snack-brød til ost, til natmad og til de uventede gæster.


Hvis de sidste skiver af dit hjemmebagte rugbrød er ved at blive en smule tørt, så brug dem til lidt lækkert yoghurtdrys. Alt du skal bruge er blot sukker, kakao og vanilje, samt et par skiver rugrød. Så har du ingredienserne til lidt velsmagende topping til din ymer.

PRØV OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce