I Danmark er der ringe tradition for at stege kyllinger i fuld figur.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

I Danmark er der ringe tradition for at stege kyllinger i fuld figur.

Sådan steger du hele kyllingen mør

Kokkens råd: Vend kyllingen under stegningen, så undgår du at brystet bliver tørt, mens lårene steger igennem.

Mad og drikke

Kokken Christian Hovmann, som står for til tjek.dk, har rigtig travlt lige før testen løber af stablen.

Om en halv time skal fem dommere smage på de seks kyllinger, han er i gang med at stege til perfektion hér på Slagteriskolen i Roskilde.

I Danmark er der ringe tradition for at stege kyllinger i fuld figur, fortæller Christian Hovmann, som efter at have kigget forgæves efter stegeopskrifter i alskens kogebøger, mener at have udviklet den rette stegemetode (se faktaboks).

Kunststykket ligger i at få både bryst og lår til at blive gode.

Jævn stegning er svær

»Det svære ved at tilberede en hel kylling er, at enten bliver brystet godt og saftigt, men så har lårene fået for lidt. Eller også bliver lårene gode, og så er brystet tørt og kedeligt«, fortæller Christian Hovmann.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce