Annonce
Annonce
Vi guider

Vi guider Vintesten: Her er ugens gode, billige dråber til mad og hygge

I denne uge kan du få tre flasker rigtig god Côte Sud som er velegnet til kødretter, for 149 kr. i SuperBest.

Gem til liste

Næste uges vintilbud.

MAD prøvesmager vine, som er på tilbud i den kommende uge.

I alt 11 af de største danske forhandlere udvælger vinene, som på skift anmeldes af Henrik Steen Andersen og Thomas Ilkjær.

Vinenes kvalitet vurderes i forhold til prisen. Ved 6-5 glas får man bedre kvalitet, end man betaler for, 4-3 glas er en o.k. vin til prisen, og ved 2-1 glas får man en ringere kvalitet, end man betaler for.

Atter en uge over gennemsnittet og med udmærkede køb, uanset om man leder efter vinen til maden eller til et hyggeglas.

I førstnævnte tilfælde kan syre være på sin plads – som f.eks. i den glimrende barbera og i hvidvinen fra Østrig – og har vi med en kødret at gøre, kan tannin være meget kærkommen, som f.eks. i den sydfranske Côte Sud.

Uden mad skal vinen hellere være nogenlunde fyldig og uden for meget, der stikker. Det kunne være de to argentinere og den spanske vin i den billigere afdeling.

30 - 60 KRONER

Côte Sud 2009
Domaine Lafage
Côtes Catalanes, Frankrig,

SuperBest, 3 fl. for 149 kr.

Tæt, kraftfuld vin med god frugtkoncentration og et velbalanceret tanninbid som modspil til den fuldmodne frugt. Krydret og med lakrids-toner. Fin til prisen.

Abadia 2007
Raimat
Costers del Segre,Spanien,

Føtex, 2 fl. for 99 kr.

Middelfyldig vin med pæn frugtkoncentration og et velbalanceret, let ristet fadpræg. Modne, sødmefulde toner og lidt tannin i afslutningen. Til en krydret gryderet.
´
Malbec 2010
Alamos
Mendoza, Argentina,

Philipson Wine, 49,95 kr. v. 12 fl.

Tæt og frugtdomineret vin med en blød, let sødmefuld smag, der dog slutter en anelse tørt. Bedst til kødretter med lidt sødme i tilbehøret.

Lágrima Bonarda 2010
Bodegas Argenceres
Mendoza, Argentina,

Vinens Verden, 54 kr. v. 6 fl.

Tæt, saftig og frugtpakket vin til den fuldmodne og markant sødmefulde side. En fin krydret, pebret tone redder vinen fra at blive for saftagtig.Yecla Monastrell
2011 Almez
Murcia, Spanien,

Fakta, 1 fl. for 42 kr.

Forholdsvis kraftfuld, frugtpræget vin i blød og let sødmefuld stil. Ret simpel, men vellavet og uden kanter bortset fra de 14 pct., der mærkes.60 - 100 KRONER
Malbec 2009
Catena
Mendoza, Argentina,

Philipson Wine, 99,95 kr. v. 12 stk.

Intens og pågående vin med en tæt, blød, bærpræget smag men også en krydret pebertone og lidt lakrids. Fuldmoden stil, men fin friskhed og ubetinget vellavet.

Barbera d’Alba Donna
Margherita 2009
Giovanni Rosso Piemonte, Italien,

www.vinikassevis.dk, 79,95 kr. v. 6. stk.

Saftig og appetitlig vin præget af en tæt og mørk, men frisk bærfrugt takket være en opfriskende syre. Kun svagt fadpræg. God allround madvin f.eks. til pasta med tomatsaucer.


Crémant de Bourgogne Brut
Charles de Fère
Bourgogne, Frankrig,

Føtex, 1 fl. for 69 kr.


Relativt fyldig mousserende vin med dejlig frisk syre og udmærket tæthed i frugten. En anelse kort, men velbalanceret og vellavet vin til god pris.Grüner Veltliner
Holzgasse 2011
Buchegger Niederösterreich, Østrig,

Løgismose, 1 fl. for 89 kr.

Frisk og middelfyldig vin i frugtig og ’easy-going-stil’, men med god tæthed i smagen. Krydret, næsten parfumeret og endnu meget ung. Køb nu og gem til sommeren.


Cabernet Sauvignon
Reserva 2009 Nativa
Central Valley, Chile,

Vinens Verden, 1 fl. for 89 kr.

Frugtdomineret, sødmefuld vin med solbær-, mynte- og lakridstoner. Pæn koncentration, men den slutter hurtigt og lidt tørt. Pæn, men for saftagtig til prisen.

PolitikenPlus
 • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

  Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
 • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

  Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
 • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

  Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
 • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

  Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
 • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb