Foto: Foto: Miriam Dalsgaard

Esthers historie del 2: »Det er første gang, jeg ser indad«

47-årige Esther Olsen har været hjemløs i 2 år. Nu bor hun på et bosted, hvor ugentlig terapi får hende til at tænke over, hvordan hun undgår at være som sin mor, der drak, hver gang livet blev for meget.

FOR ABONNENTER

Utilstrækkelighed. Klaustrofobi. Ensomhed. Savn. Fiasko. Hvad laver hun egentlig her?

Esther sender et tomt blik ud over sit hjem: et værelse på 6 kvadratmeter med udsigt til en regnfuld byggeplads. En enmandsseng, en reol med tøj, en kommode, et par billeder på væggene. Regler om hjemmeaftener, forbud mod øl og hash og krav om at deltage aktivt i den ugentlige terapi.

Er det et liv for en 47-årig kvinde, en mor til en 14-årig søn? Esther synes det ikke. Men samtidig ved hun godt, at det her sted kan blive hendes vej ud af livet som hjemløs, som hun har befundet sig i i mere end 2 år.

LÆS FØRSTE KAPITEL:

Miteq hedder bostedet, der er målrettet hjemløse grønlandske kvinder som Esther. Hun har selv søgt en plads her og fik den ved et held, da en anden beboer sprang fra. Hun ved godt, at den selvindsigt, hun kan få ved at være her, er afgørende for, at hun kan få et liv i egen lejlighed til at fungere.

Og selv om de 6 kvadratmeter er trange, er de langt at foretrække frem for nætterne hos venner, bekendte og fremmede. Det føles rarere at ligge i sin egen seng, end det gjorde at ligge de sidste 3 måneder som hjemløs i køjesengene på nat-herberget Café Klare, som hun hver morgen forlod som en marionetdukke, der skulle finde noget at fylde timerne med, indtil hun igen kunne få husly. Hun husker følelsen af at sidde i Københavns S-tog fra endestation til endestation for at holde varmen. Af at tænke ’hvor er de heldige’ om alle mødrene, fædrene, forretningsfolkene og veninderne, der steg på og af og kunne gå hjem til deres lejligheder og huse fyldt med hverdagshygge.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce