Foto: Lars Just

I begyndelsen var det bare rock

Tag med på trip med en livslang rockist fra Rådhus-pladsen til Rabalderstræde og frem og tilbage i dansk rocks historie i forsøget på at begribe, hvorfor musik-genren i en alder af 60 år stadig ikke bliver opfattet som en kunstart. Selv ikke på det, der skulle hedde Danmarks Rockmuseum, men i næste uge åbner i Roskilde som 'Ragnarock - Museum for rock, pop og ungdomskultur.

FOR ABONNENTER

På vej over mod taxaerne ud for Roskilde Station tænker jeg over, hvordan jeg skal få det sagt: Skal jeg sige »ud til rockmuseet« eller »ud til Musicon«? Selv om det lyder lidt fjollet, sådan en almindelig torsdag formiddag, siger jeg det så alligevel, da jeg har sat mig ind i en vogn:

»Jeg skal ud til Rabalderstræde. Nummer 16«.

Chaufføren fortrækker ikke en mine. Hans hånd stryger hen på gps’en, hvor han fingernemt taster: »rabalder«.

Rabalderstræde er, sammen med Rampelyset og Basgangen, vejnavne i Musicon – en ny ’kreativ’ bydel i Roskilde opført på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik og lidt småindustri. Her ligger nu små virksomheder, mange af dem med tilknytning til musik- og computerindustrien, et danseteater, kunstnerværksteder, skaterhal, ungdomsboliger og øvelokaler.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce