Lærdom. Man kan lære noget om både Hamlet, kong Kreon, Machiavelli og globalisering, hvis man følger med i ’Game of Thrones’
Foto: HBO

Lærdom. Man kan lære noget om både Hamlet, kong Kreon, Machiavelli og globalisering, hvis man følger med i ’Game of Thrones’

Bare rolig klogesen: ’Game of Thrones’ er også for intellektuelle

En forsker fra SDU har analyseret de fem første sæsoner af den amerikanske fantasyserie i en ny bog. Han blev selv overrasket over, at Game of Thrones ikke er så dumt igen.

FOR ABONNENTER

Hamlet og kong Kreon. Et magtspil »som et machiavellisk mareridt«, globalisering og selve meningen med livet. Figurernes udvikling og de mange »højaktuelle« temaer i ’Game of Thrones’ var det, der fik tv-serien til for alvor at blive et hit hos Steen Beck, litterat og uddannelsesforsker på SDU.

»Den ramte alle mine idéhistoriske og filosofiske interesser på en skæg og skæv måde. Pludselig kunne jeg se europæisk historie genopført med stamme- og jægersamfund, oldtiden, middelalderen, renæssancen. Og så har du en masse henvisninger til Shakespeare, græske tragedier og store temaer i europæisk litteratur«, siger han.

ANMELDELSE AF SÆSON 6

Steen Beck har skrevet bogen ’Vinteren kommer’, som udkom i sidste uge, med analyse af de fem første sæsoner af fantasyserien. Han havde aldrig troet, fantasy ville være noget for ham, men da sønnen fik ham overtalt til at se med, blev han hurtigt suget ind i seriens blanding af hård middelalderrealisme og fantasy.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce