Rekonstruktion af Laudrups tid i Swansea: Trænerens fald og agentens skjulte gevinst

Michael Laudrup førte Swansea til Premier League-klubbens bedste sæson nogensinde, var et af Europas varmeste trænernavne og fik en ny gylden kontrakt. Under et år senere blev han fyret.

FOR ABONNENTER

Tirsdag 18. februar 2014, London.

Pludselig fyldte en mekanisk knitren det hvide rum.

»Sikke mange kameraer«, konstaterede Michael Laudrup, da han kom ind fra siden og tog plads på den sorte stol bag en farverig barriere af mikrofoner – Ekstra Bladet, DR, TV 2, 6’eren, TV3 Sport stod der på nogle af dem.

To uger tidligere var den danske fodboldlegende blevet afskediget som træner for den walisiske Premier League-klub Swansea. Derfor tog han nu imod pressen, dansk såvel som britisk, på Hotel Hilton ved London-lufthavnen Heathrow for at fortælle sin udgave af historien om, hvorfor det endte sådan. Hvordan det kunne være, at han gik fra at føre Swansea til sin bedste sæson nogensinde – med en pokaltriumf, en plads i Europa League og en solid midterplacering – til en fyreseddel.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce