Magasinet

Foto: Civic Bakery
Oscars hjerte banker i sidste ende altid for Amerika
Feature For abonnenter

Oscars hjerte banker i sidste ende altid for Amerika

Hollywood elsker at udstille USA’s skyggesider og rollen som USA’s dårlige samvittighed. Alligevel er filmindustrien en effektiv megafon for amerikanske værdier i hele verden. Op til Oscarfesten i aften er Politiken taget på besøg i Akademiets hjerte.

I 35 år har Robert R. Real været den, der gav stjernerne i Hollywood en stemme.

Som lydingeniør har han lagt kabler, bygget studier og sat mikrofoner til hundredvis af film og tv-shows.

Men da den 59-årige mand i denne uge stillede sig op foran Dolby Theatre på Hollywood Boulevard, mens den røde løber omhyggeligt blev lagt tilrette for stjernerne inden Oscarfesten, var det for selv at blive hørt.

»Pludselig var der bare ikke mere arbejde til mig, og nu har jeg været ledig i tre år. Jeg er bagud med børnebidrag til min 11-årige datter, og jeg bliver sikkert snart sagsøgt af min ekskone«, siger han.

På det skilt, han holder op, er der et billede af datteren, og med store røde bogstaver står der »Køen for langtidsledige begynder her«.


Når Leonardo DiCaprio, Thomas Vinterberg og alle de andre stjerner i aften ankommer på den røde løber, vil Robert R. Real stå der igen med sit skilt.

»Jeg vil ikke lave ballade. Jeg elsker filmindustrien og håber at vende tilbage. Jeg benytter bare min grundlovssikrede ytringsfrihed«, siger han.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind