Foto: Miley Cyrus Wrecking Ball Video

Støvlen, du kan tage på til det meste, er solgt

Det begyndte med en tysk sål og endte som en ærkeengelsk klassiker, der gennem mere end 50 år har givet solidt fodfæste til såvel skinheads og punkere som Dalai Lama og tidens kvindelige popstjerner. Nu er skomærket Dr. Martens solgt til en kapitalfond.

FOR ABONNENTER

Den tidligere børneskuespiller Miley Cyrus markerede overgangen til voksenlivet ved at klippe sig korthåret og gynge på en nedrivningskugle. Først iført hvidt undertøj og siden nøgen, mens hun sang ’Wrecking Ball’ i en musikvideo, der blev et af de mest omtalte øjeblikke i populærkulturen i 2013.

Men hun var faktisk ikke helt nøgen. Selv om den 21-årige kvinde havde smidt trusserne og undertrøjen, beholdt hun støvlerne på, og det var et par markante støvler, der hjalp hende med at hænge fast, mens kuglen gyngede fra side til side.

Miley Cyrus bar et par røde Dr. Martens-støvler. Det er de støvler, man vælger, når man er klar til at stå på egne ben, og de har gennem årtier siddet på rockmusikere, skinheads, punkere, britpoporkestre, hooligans, folk med hang til techno, goth eller grunge og alle mulige andre, der opfatter sig som stærke outsidere.

Det er næppe tilfældigt, at Miley Cyrus nu hopper i et par 10-hullers Docs. Det er en populær modestøvle, men med i æsken får man en masse ekstra betydninger, der kan være lige så praktiske som en nedrivningskugle, hvis man har gang i en løsrivelsesproces.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce