Foto: Katinka Hustad

Hvad stiller man op med 55.000 stykker keramik?

Danmarks Keramikmuseum har fået foræret 11 vognlæs keramik og porcelæn af Royal Copenhagen. Museet er nu ved at pakke tingene ud, så de kan blive udstillet. Det er en del af vores kulturhistorie. Som er fyldt med gåder, der skal løses.

FOR ABONNENTER

»Vi fik at vide, at der nok ville være 11-12 vognlæs. Altså store transportvogne«, siger Lise Seisbøll og kigger rundt på de proppede reoler i den store lagerhal.

»Heldigvis fik vi arrangeret det sådan, at de kun kom med et vognlæs ad gangen, ellers kunne vi slet ikke følge med«.

Den lagerhal, vi står i, er proppet med keramik og porcelæn. Reol efter reol, lige så langt øjet rækker, er fyldt med flyttekasser og kæmpe pakker, som indeholder figurer og store keramiske værker. Alt sammen fra Royal Copenhagen og nu gemt forsvarligt i nærheden af Danmarks Keramikmuseum uden for Middelfart, som fik det hele forærende for et par år siden.

Lise Seisbøll er direktør på Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus i Middelfart. Det har hun været siden 1997, hvor det dengang blot tre år gamle museum kun havde ni værker i sin samling. Siden har museet overtaget flere samlinger, blandt andet keramiksamleren Erik Veistrups store samling og Poul Erik Madsens skønvirkesamling, men med gaven fra Royal Copenhagen var der virkelig tale om et »kvantespring«, som Lise Seisbøll udtrykker det.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce