Foto: Lotte Thorsen

Erling Jepsen: »Måske er jeg bare lidt koreaner«

Kan en sydkoreaner spejle sig i en falleret 40-årig dansker, der hedder Allan, som ikke aner, om han har lov til at være her på Jorden? I sidste uge var Erling Jepsen til premiere på et af sine teaterstykker i Seoul.

FOR ABONNENTER

Der er sket noget mærkeligt, skriver forfatteren Erling Jepsen en dag i en mail. Hans teaterstykke ’Manden som bad om lov til at være her på Jorden’ skal sættes op i Sydkorea. Og den sønderjyske hjemstavnsforfatter skal selv med til premieren i Seoul. Erling Jepsen har faktisk aldrig været så langt væk hjemmefra før. En uge inden afrejsen har han allerede sat sin telefon på flytilstand, så han ikke er til at få fat i. Han er blevet vaccineret »lidt mere end nødvendigt« og mailer dagligt nyt om koreansk kultur, skik og brug.

»Det er velset at have små gaver med, så jeg medbringer en halv snes små flasker Gammel Dansk. Og så er det vigtigt med visitkort, så de ved, hvilken stilling man har i samfundet. Begge dele rækkes frem med to hænder«, skriver han.

Teaterstykket om den 40-årige forfatter Allan Jensen, der i ti år har fået afvist sine romanforsøg af forlagene, og som – for dog at få en plads i verden – indrømmer et mord, han ikke tror, han har begået, havde urpremiere på Rialto Teatret i 2000. 14 år senere har de fået øje på stykket i Seoul. Og for første gang i teaterhistorien skal et dansk stykke opføres i Sydkorea.

Et enkelt spørgsmål går igen i Erling Jepsens mailstrøm i dagene op til rejsen:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce