Foto: Ditte Valente

Pulver er alt, hvad kroppen skal bruge

For et par år siden fik en ung amerikaner en fiks idé: Hvorfor ikke spare mad væk og bare indtage næringsstofferne som pulver? I dag laver tusinder deres egen pulvermad - blandt andre Anders Skovgaard Bach fra Østerbro.

FOR ABONNENTER

Efter omtrent 20 minutters arbejde i køkkenet har Anders Skovgaard Bach lavet mad til fem dage. Den 27-årige forretningsanalytiker står i bare tæer i sit køkken på Østerbro i København, let forpustet efter at have givet en fem-liters mayonaise-spand fyldt med pulver en intens rystetur over et par minutter.

Han krænger låget af spanden, fordeler pulverblandingen i en masse drikkedunke og skruer deres låg på med rutinerede bevægelser. Han har gjort det mange gange før.

»Jeg føler mig som sådan en, der skruer sprængkapper på granater, når jeg gør det her«, siger han og begynder at stille de færdige blandinger ind i et skab. Han »fylder magasinet op«, som han siger med endnu en krigsmetafor.

Ingredienserne til hans mad står i store sække på gulvet og bordet. Maltodextrin, valleprotein, hørfrøpulver, loppefrøskaller, havregrynspulver, multivitamin, kalk og en række andre ingredienser, der efter nøje afmålinger på en narkovægt er blevet mikset til et produkt, der indeholder alle de næringsstoffer, som en sund og varieret kost består af. Det er snart halvandet år siden, at Anders Skovgaard Bach fandt ud af at udskifte morgenens havregryn og aftenes rugbrødsmadder med pulver. Nu tænder han for vandet og lader det løbe, til det er koldt, hælder en sjat olivenolie i blandingen for at få dækket kroppens behov for fedtstof og fylder så dunken op med vand fra hanen, ryster, sætter den for munden og drikker i store slurke.

Bestil inden 3. oktober: Få ubegrænset adgang resten af 2017 for kun 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Kom i gang nu

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce