Foto: Line Ørnes Søndergaard

Flygtninge fra Eritrea: »Hvis vi vender tilbage, er det for at dø«

Udlændingestyrelsen mener ikke, at der er grundlag for, at de eritreiske flygtninge skal blive i Danmark. Selv er de overbeviste om, at de vil blive fængslet, torteret og slået ihjel, hvis de vender hjem til Eritrea.

FOR ABONNENTER

Rummet ligner det, det er: En tidligere sengestue på et gammelt hospital. De hvide vægge er - med undtagelse af et fjernsyn, der hænger i sit beslag – nøgne og kliniske.

Rundt langs væggene sidder 18 eritreiske flygtninge. Tavse og skeptisk afventende. Med klipklappere på fødderne og iført store vinterjakker og halstørklæder. De er indkvarteret på det gamle hospital uden for Helsingør, der nu bliver brugt som midlertidigt asylcenter af Røde Kors.

De 18 eritreere har aftalt at stå samlet frem og fortælle, hvorfor de er kommet til Danmark, og hvad de mener, vil ske, hvis de vender tilbage.

»I går besluttede vi os for at gøre det sammen. Vi er bange for, hvad der vil ske, men vi vil hellere fortælle vores historie nu, mens vi er i live. Hvis vi vender hjem, bliver vi alligevel slået ihjel.«, forklarer en kvinde i gruppen. De andre nikker.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce