Foto: Mads Nissen

"Alkoholikerens trøsteøl" skal gøres hot

Ikke-alkoholiske øl smager skidt og er for afholdsmænd og drankere, der har fået besked på at holde op af lægen. Sådan har fordommen lydt. Nu forsøger både mikrobryggere og store ølkoncerner at ændre holdningen. For danskerne er klar til alkoholfrie øl, mener eksperter.

FOR ABONNENTER

I en kælder under Flæsketorvet i Københavns Kødby lægger brygmester Kyle Wolak en gummislange ned i hullet på en 136-liters mørk og skrammet trætønde, drejer på en hane og begynder at fylde den op med øl.

»Det er en tønde, der har været ungarsk tokajvin i«, fortæller Mikkel Borg Bjergsø, bryggeren bag bryghuset Mikkeller, mens vi ser på.

Vi befinder os under den endnu ikke åbnede pub og mikrobryggeri Warpigs, som er delvis ejet af Mikkeller sammen med det amerikanske bryghus Three Floyds. Mens håndværkerne arbejder ovenpå for at installere kedler, tanke, rør og køkken, er Bjergsø og Wolak i gang med et lille forsøg: Om man kan få et interessant resultat ud af at lagre en af Mikkellers nye alkoholfri øl – kaldet Drinkin’ the Snow – på fad.

»Det har aldrig været prøvet med alkoholfri øl, så vidt jeg ved«, siger Mikkel Borg Bjergsø.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce