Foto: Carolin Weinkopf

På jagt efter et nazispøgelse

En lille landsby i det gamle DDR har i månedsvis været scenen for en kamp mod nynazister, der voldeligt kæmper mod flygtninge. Beboerne føler sig glemte og isolerede i et hjørne af Angela Merkels rige uden håb om andet end at få lov at være i fred.

FOR ABONNENTER

Mange små buske foran de velholdte huse er stadig pyntet med påskeæg i alverdens farver, havenisserne stirrer tomt for sig under de oprejste huer. De synes i lighed med tæppet af udsprungne blomster i gule, hvide og lilla kulører at vejre forår trods den knugende kulde.

Umiddelbart ligner Tröglitz snarere en fint mønstret sovepude på det tyske landkorts store sengetæppe end arnestedet for genkomsten af den værste ondskab, landet har oplevet.

Men nazismens spøgelse er løs i landsbyen, som i medierne allerede har fået det alt andet end flatterende tilnavn ’Den brune rede’ klistret på sig. 20 politifolk jager gespenstet denne onsdag eftermiddag ved at gå fra hus til hus og udspørge beboerne om en i påsken påsat brand i taget på et hus, der snart skulle have huset flygtninge.

En kamerabærende flok mediemedarbejdere halser efter politifolkene i bestræbelser på at dokumentere jagtscenerne. Imens prøver de 2.700 beboere i Tröglitz indædt at fortrænge spøgelsets tilstedeværelse med hovedrysten, misbilligende blikke til de indtrængende og ved at speede op og med larmende hastighed at køre forbi de nysgerrige fremmede i gaderne.

Bestil inden 3. oktober: Få ubegrænset adgang resten af 2017 for kun 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Kom i gang nu

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce