Våddragtmysteriet

I vinterens løb blev der med 67 dages mellemrum gjort to identiske ligfund i Norge og Holland. Politiet i tre lande arbejdede på sagen – men det lykkedes ikke at identificere ligene. Dette er den utrolige historie om, hvem de var, hvor de kom fra, og hvorfor de gik den samme skæbne i møde.

FOR ABONNENTER

Der blæste en stormende kuling fra sydvest, da den ældre arkitekt tog jakke og gummistøvler på og gik ud. Nede i bugten hamrede fire meter høje bølger mod klipperne og sendte skumsprøjt ind over markerne.

Det første, arkitekten lagde mærke til, da han kom ned til havet, var våddragten. Den lå udstrakt på en lille græsplet mellem klipperne, lige akkurat uden for bølgernes rækkevidde. »Den kan gøre nytte«, tænkte arkitekten.

Det er ikke så tit, folk i bygden yderst på sydspidsen af Norge kommer helt herud. Våddragten kunne have ligget der længe.

Han genkendte lugten af tang og hav og en svag, sødlig lugt af noget andet. Våddragten var af mærket Triboard. Arkitekten syntes, den så billig ud. Den lå delvis snoet, og de blå svømmefødder sad fast i dragten. Ud af hver svømmefod stak to hvide knogler.

Bestil inden 3. oktober: Få ubegrænset adgang resten af 2017 for kun 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Kom i gang nu

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Viden

Forskere skaber tråd med superstyrke

FOR ABONNENTER

Annonce