Er det store stygge Netflix-dyr farligt for film og tv?

Film- og tv-folk skælder på den ene side ud på Netflix og beskylder streamingtjenesten for at hive tæppet væk under film- og tv-branchen. Men begge brancher har på den anden side også snablen langt nede i streamingtjenestens pengetank.

FOR ABONNENTER

Ikke alle er lige vilde med Netflix. På filmfestivalen i Cannes har prominente filmfolk i de seneste dage beskyldt streaminggiganten for at ødelægge filmbranchen.

Både fordi Netflix ikke betaler til forskellige filmfonde, men også fordi folk i højere grad streamer film hjemme i sofaen og dropper biografen, mener eksempelvis det succesrige instruktørbrødrepar Joel og Ethan Coen.

Danske tv-folk frygter, at Netflix også vil kunne ende med at betyde døden for dansk tv. På den nyligt overståede mediekonference i Thorshavn, hvor de nordiske kulturministre var til stede, klagede DR’s Maria Rørbye Rønn på vegne af generaldirektørerne i de store public service-mediehuse i Sverige, Finland, Norge og Danmark over, at det nationale indhold er under pres.

»Min pointe er, at jo mere tid man ser amerikanske serier på Netflix, jo mere tid går der også fra avislæsning og dokumentarprogrammer«, uddyber hun til Politiken.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce